Noord-Holland

NL
V

Gemeente gaat verkeersdrempel Westerland aanpassen: "Hij is inderdaad te laag"

11 april 2018, 11.01 uur · Aangepast 11 april 2018, 11.35 uur · Foto: NH Nieuws

WESTERLAND De verkeersdrempel op de Koningsweg in Westerland wordt aangepast. Dat heeft de gemeente Hollands Kroon laten weten na klachten over de hoogte van de hindernis.

De Werkgroep Victor Veilig is al drie jaar bezig om de weg veiliger te maken. Automobilisten rijden er vaak hard, terwijl ook veel fietsers de weg gebruiken. Onder hen zijn veel schoolgaande kinderen. Toen onlangs de drempel werd geplaatst, leek er wat te veranderen. Maar helaas voor de fietsers is de drempel veel te laag. "Je ziet eigenlijk niet eens dat het een drempel is", vertelde een fietser vorige week aan NH Nieuws. 

Lees ook: Kritiek op 'verkeersremmer' gevaarlijke weg in Westerland: "Het is geen drempel"

De gemeente ziet nu in dat de verkeersdrempel in zijn huidige vorm niet veel nut heeft, meldt onze mediapartner Noordkop Nieuws. Volgens woordvoerder Noortje Slot is geconstateerd dat de vormgeving van de drempel niet juist is, waardoor de drempel te laag is. Daarom wordt binnenkort de hellingshoek aangepast. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.

De gemeente geeft verder aan dat er voortdurend overleg is en blijft met de Werkgroep Victor Veilig om de situatie te bekijken en te beoordelen.