Whatsapp

Noord-Holland

Kinderen Westerland voeren actie tegen hardrijders

30 november 2016, 17.50 uur

WESTERLAND Elke dag razen er 6000 voertuigen door de smalle straten van het kleine dorp Westerland. De meeste bestuurders rijden te hard en de kinderen die zijn daar helemaal klaar mee.

Kiara, Jamy en Femke gaan van deur tot deur om 30km-stickers uit te delen. Ze hopen dat de buurtbewoners ze op hun brievenbus en vuilcontainer willen plakken zodat automobilisten goed kunnen zien hoe hard ze er mogen rijden. "Ze rijden hier veel te hard en het is niet leuk als er hier ongelukken gebeuren", zegt Kiara.

Spandoeken
De kinderen en het dorp zijn al langer in actie om de hardrijders aan te pakken. Van de zomer werden er bij de entrees van het dorp al spandoeken opgehangen. Maar blijkbaar was dat nog niet genoeg, vertelt Femke: "Nee want mensen rijden nog steeds veel te snel. Hoe dat kan weet ik niet. Misschien moeten we nog veel meer 30km-stickers ophangen."

Een van de buren die opendoet is meteen enthousiast. Hij woont aan de Koningsweg en heeft veel last van al het verkeer. "Motorrijders rijden hier wel 100, vooral op zondag. En het is hier zo druk dat ik amper met de auto het erf af komt. Als mijn vrouw vertrekt moet ik haar begeleiden de weg op."

Als alle stickers geplakt zijn, hopen de kinderen dat de bestuurders eindelijk wat zachter gaan rijden "En anders worden we boos. Heel boos!"

NH/Matthijs Gemmink
NH/Matthijs Gemmink
Whatsapp