Ga naar Content

'Marathon Mo' rent 56 km voor kinderen met hartproblemen: "Al moet ik kruipen"

NAARDEN - Mohammed Azarfane uit Naarden beult zichzelf komende maanden af voor een bijzonder doel. Hij gaat 56 kilometer hardlopen voor kinderen met hartproblemen.

Marathon Mo aan het trainen - Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Mohammed liep al veertien marathons en heeft dan ook niet voor niets de bijnaam 'Marathon Mo'. Op 11 april rent hij in Zuid-Afrika zijn vijftiende, tijdens de Two Oceans-marathon. Deze wedstrijd is niet de gebruikelijke 42 kilometer en 195 meter lang, maar gaat over 56 kilometer. "Dat is een nieuwe uitdaging, het is kijken hoe ver je je grenzen kan stellen", vertelt Mo.

De motivatie is extra groot, omdat hij ook geld inzamelt voor Stichting Hartekind dat zich inzet voor kinderen met hartproblemen. Inmiddels is een derde van het streefbedrag van 5000 euro binnen. 

"Hij is geen opgever"

Kamal Chabrani, trainer Marathon Mo

Hij traint daar nu hard voor en niet alleen door drie avonden per week te lopen. Ook is hij twee dagen per week in een boksschool in Amsterdam te vinden. "Het is een extra oefening om de benen te verbeteren."

Trainer Kamal Chabrani laat hem flink zweten in de boksring. Mo is een voorbeeld-pupil. "Hij is er altijd, zegt nooit af en zelfs als hij hier en daar een pijntje heeft probeert hij zijn trainingen af te maken. Hij is geen opgever."

(Tekst gaat verder onder video)

Marathon Mo gaat 56 kilometer rennen - Joost Lammers / NH Nieuws

Nu de marathon dichterbij komt, is Mo steeds meer aan het trainen. Dat terwijl hij ook nog een eigen zaak heeft. "Het is een druk programma, maar met het doel voor ogen stijgt de motivatie."

"Ik vind het niet leuk dat hij in de avond gaat hardlopen. Ik mis hem"

Anouar, zoon Mohammed

Het is niet alleen voor hem een opoffering. Zijn gezin moet er ook wat voor over hebben. "Ik vind het niet leuk, want hij werkt al hard. Dat hij dan ook in de avond gaat hardlopen vind ik niet leuk", vertelt zijn zoon Anouar. "Ik mis hem."

Hij voegt daar wel aan toe dat hij wel trots is op zijn vader. "Ik vind het wel knap, want ik zou het niet kunnen. Ook voor ouderen is het heel lastig om 56 kilometer te lopen."

Opgeven is voor Mo geen optie: "Al moet ik kruipend. Het is niks vergeleken bij wat de kinderen meemaken, die hartfalen hebben."

Zoon van Mohammed Anoaur Azarfane - Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook