Ga naar Content
Haarlemmermeer

Omwonenden na schoten op huis in Hoofddorp: "Toch wel een heel eng idee"

27 december 2019, 16.13 uur
Door: Redactie · Foto: nh nieuws

Bewoners aan de Mary Zeldenruststraat in Hoofddorp zijn gisteravond geschrokken van een schietpartij in hun straat. Vorige week werd in het vlakbij gelegen winkelcentrum Toolenburg ook al de 64-jarige Tom doodgestoken tijdens het pinnen.

Gisteravond rond 10 uur hoorden buurtbewoners een harde knal. "Ik dacht dat het vuurwerk was, wat die kinderen altijd op straat gooien", vertelt een bewoonster die tegenover de beschoten woning woont. "Maar het was best een harde knal."

191227_beschotenhuis - NH Nieuws

"Toch wel een heel eng idee eigenlijk, dat het dan weer zo vlakbij gebeurt", vertelt een andere buurtbewoner. "En zeker na wat er twee weken geleden in winkelcentrum Toolenburg is gebeurd." Bij de pinautomaat van het winkelcentrum werd de 64-jarige Tom doodgestoken. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van de straat. 

Onveilig

"Heel erg eigenlijk", vertelt de overbuurvrouw. "Ik woon zelf hier, heb kleine kinderen. Dat gebeurt zo vaak, zo iets. Ik ben nu ook bang om naar buiten te gaan als ik zoiets hoor. Ik vind het zo onveilig voor iedereen. Dat vind ik heel jammer. Ik hoop dat ze die persoon vinden."

De geschrokken bewoners van het beschoten huis laten weten geen idee te hebben waarom hun woning beschoten is. Ze wachten het onderzoek van de politie af. 

Lees ook