Ga naar Content

Jongen (16) aangehouden voor dodelijke roofoverval in Hoofddorp

De politie heeft gisteravond een 16-jarige jongen uit Hoofddorp aangehouden voor de roofoverval van maandag, waarbij een 64-jarige man uit diezelfde plaats tijdens het pinnen werd doodgestoken. Zijn vrouw was getuige van het drama.

Foto: NieuwsFoto / Laurens Bosch

De tiener kon worden opgespoord door 'goed en gedegen rechercherwerk'. Hij zit vast en wordt momenteel verhoord, vertelt politiewoordvoerder Roderick de Veen aan NH Nieuws. 

De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte. Mogelijk hebben leerlingen van een nabijgelegen school iets gezien, vertelde de directeur van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. 

Kaarsjes

Gisteren werden er al bloemen en kaarsjes op de plek van de fatale steekpartij neergelegd. "Waar gaat deze wereld naar toe?", reageerde een omwonende toen tegenover NH Nieuws: 

Tekst gaat door onder video

Hoofddorpers leggen bloemen op plek dodelijke roof - NH Nieuws

Loco-burgemeester Jurgen Nobel liet weten dat zijn gedachten bij de naasten van de zestiger zijn: "We leven intens mee met de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer van de steekpartij, die gisteravond plaats vond in Hoofddorp. Iemand van het leven beroven op zo’n gewelddadige manier is lafhartig en onacceptabel."

Lees ook