Haarlemmermeer

NL
V

Hoofddorpse school in buurt van dodelijke roofoverval: "Leerlingen mogelijk iets gezien"

17 december 2019, 19.48 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - Een middelbare school op een paar honderd meter van de plek waar gisteravond een 64-jarige man geweldadig door twee mannen is beroofd en overleed heeft een brief gestuurd aan ouders. Leerlingen van de school hadden rond de tijd van de gebeurtenis een informatieavond en hebben mogelijk iets meegekregen.

NieuwsFoto / Laurens Bosch

"Mavo-scholieren konden gisteravond op school hun profielkeuze maken en die avond eindigde ongeveer tegelijk met de heftige gebeurtenis", aldus directeur van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Mark Mees tegen NH Nieuws. 

In de brief die hij vanmiddag verstuurde staat: 'het kan zijn dat deelnemers iets van het misdrijf en de gevolgen daarvan hebben gezien. In dat geval maken wij u erop attent dat contact kan worden opgenomen met slachtofferhulp. 0800-6134 of 06-44878170'.

Het 64-jarige slachtoffer stond gisteravond om 20.50 uur met zijn vrouw te pinnen bij het winkelcentrum Toolenburg, toen een duo bij de geldautomaat het echtpaar probeerde te beroven. Er ontstond een worsteling, waarbij de zestiger werd neergestoken. Zijn vrouw heeft alles gezien

Vlakbij

De school aan Assumburg ligt op steenworp afstand van het winkelcentrum Toolenburg en de pinautomaat waar het gebeurde. Directeur Mees: "Wij hebben nauw contact met de wijkagent en die adviseerde deze brief te sturen."

Volgens Mees zijn er op dit moment geen signalen van leerlingen of ouders dat iemand iets heeft meegekregen. "Maar je weet het nooit."

Inwoners van de wijk Toolenburg in Hoofddorp reageerden vandaag tegen NH Nieuws zeer ontdaan op de dodelijke roofoverval. Tekst loopt door onder het artikel. 

Het is niet het eerste geweldincident in Hoofddorp. NH Nieuws zette de gebeurtenissen hier op een rijtje. 

Signalement: opvallend grote bril

Er is inmiddels ook een uitgebreider signalement van de daders verstuurd in buurtapps: het gaat vermoedelijk om twee mannen (leeftijd onbekend) en één van hen had een opvallend grote bril op.

Ze waren beiden in het zwart gekleed en één had een jas met een capuchon. Als u iets heeft gezien, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.