Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Hoofddorpers leggen bloemen na fatale roofoverval: "Waar gaat deze wereld heen?"

17 december 2019, 13.34 uur · Aangepast 17 december 2019, 18.53 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - Inwoners van de wijk Toolenburg in Hoofddorp reageren zeer ontdaan op de dodelijke roofoverval, gisteravond bij het gelijknamige winkelcentrum. Een 64-jarige man werd doodgestoken toen hij stond te pinnen. Zijn vrouw was getuige.

Hoofddorpers leggen bloemen op plek dodelijke roof - NH Nieuws

Voor de geldautomaat zijn bloemen en kaarsen neergelegd. "Waar gaat deze wereld naar toe?", reageert een vrouw die net bloemen heeft neergelegd. 

Marcel Hoogeveen, secretaris van de winkeliersvereniging van winkelcentrum Toolenburg, is heel erg geschrokken door wat er gebeurd is. "Het is natuurlijk enorm heftig. We zijn erg begaan met het slachtoffer en de familieleden van het slachtoffer."

Stilstaan

Predikant Coen Wessel heeft de eerste kaarsen neergezet bij de plaats van de moord. "Je komt er aan, en dan is het net alsof er niets gebeurd is. Wij wilden graag iets neerzetten waardoor mensen er toch even bij stil stonden."

Quote

"Het begint nu pas door te dringen"

Predikant coen wessel

Volgens de predikant is het nieuws hard ingeslagen binnengeslagen in de gemeenschap. "Vanochtend vroeg wist men het nog niet echt, en nu sinds een uur of twee zie je toch dat mensen er even langs lopen en even stilstaan bij wat er gebeurd is. Het begint nu tot ze door te dringen. Ergens werkt het ook verbindend, iedereen kwam even langs. Een groep jongens van een jaar of vijftien heeft ook bloemen gelegd."

NH Nieuws

Extra maatregelen worden er voorlopig niet genomen in het winkelcentrum, dat door de winkeliersvereniging wordt beschreven als veilig en rustig.

Pinautomaat gesloten

"Ik heb net de politie gesproken en we gaan er echt vanuit dat het een incident is", vervolgt Hoogeveen. "Voor nu worden er dus ook geen extra maatregelen genomen."

Wel wordt de Rabobank-pinautomaat waar de roof plaatsvond voorlopig gesloten. "Mensen kunnen pinnen bij de ING", aldus Hoogeveen.

De Rabobank laat weten erg geschrokken te zijn van het nieuws. "Afschuwelijk wat hier is gebeurd. We leven mee met de naasten van het slachtoffer en wensen hen heel veel sterkte", aldus een woordvoerder. 

Vrouw opgevangen

De zeer brutale roofmoord gebeurde gisteravond rond negen uur. Het 64-jarige slachtoffer stond te pinnen met zijn vrouw toen werd aangevallen door twee mannen.

Hij werd daarbij gestoken, en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn vrouw, die getuige was van de steekpartij, is opgevangen door agenten.

De overvallers zijn nog altijd spoorloos. 

Reactie gemeente

Loco-burgemeester Jurgen Nobel laat weten aan NH Nieuws: "We leven intens mee met de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer van de steekpartij, die gisteravond plaats vond in Hoofddorp. Iemand van het leven beroven op zo’n gewelddadige manier is lafhartig en onacceptabel. De daders zijn nog voortvluchtig, de politie werkt met man en macht aan de opsporing. Onze gedachten zijn in deze zware tijd bij de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer."