Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Ook vandaag geen duikactie in zoektocht naar vermiste vissers: "De wind is te hard"

29 november 2019, 10.34 uur · Door Redactie

TEXEL - Er wordt vandaag niet gedoken naar de gezonken viskotter voor de kust van Texel. Het vermoeden bestaat dat de lichamen van de vermiste twee vissers (41 en 27 jaar) nog aan boord zijn, maar vanwege de wind en de hoge golven is het niet mogelijk om dat te controleren. 

Foto: Kustwacht

Dat meldt de Kustwacht in Den Helder aan NH Nieuws. "De wind is te hard, waardoor er een golfslag is van zo'n drie meter hoog", aldus een woordvoerder. "Dat is te gevaarlijk. Bovendien is het zicht onder water nu nihil." 

Er wordt vandaag daarom alleen 'passief gezocht' door de hulpdiensten. "Het Kustwacht-vliegtuig gaat wel scherper patrouilleren en ook ons vaartuig kijkt goed rond. En wellicht dat ook andere vissers weer het water opgaan om te zoeken. Maar meer kunnen we op dit moment niet echt doen." De Kustwacht hoopt dat het morgen wel lukt om te duiken. 

"Het zicht onder water is nu nihil"

ron corstanje, woordvoerder Kustwacht

Nadat de UK165 Lummetje gisterochtend in alle vroegte verging, is elf uur lang naar de twee Urkers gezocht. De kotter zelf werd in de loop van de ochtend door een mijnenjager gevonden, maar van de opvarenden ontbreekt ieder spoor. Het nieuws komt hard aan in de visserswereld.

"Als zoiets gebeurt, gaat iedereen proberen die mensen te redden natuurlijk" - NH Nieuws / Fred Segaar

Gisteren zei een woordvoerder van de KNRM dat het schip vermoedelijk snel is gekapseisd en de opvarenden zich mogelijk niet op tijd in veiligheid hebben kunnen brengen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!