Ga naar Content

Viskotter vermist bij Texel: grote zoekactie op de Noordzee

TEXEL - Op de Noordzee ten westen van Texel wordt met man en macht gezocht naar een vermiste viskotter. Het schip uit Urk heeft om 5.46 uur een noodsignaal afgegeven. Er is een vlot gevonden, maar verder ontbreekt elk spoor. Er wordt gevreesd voor het leven van de twee opvarenden. 

Foto: Politie

Een mijnenjager van de marine gaat ter plaatse met onderwaterapparatuur zoeken naar de kotter. Ook drie andere reddingsboten, twee helikopters en een kustwachtvliegtuig helpen mee. 

Wind en golven

Het weer op de locatie, zo'n 7 kilometer voor de kust van Texel, is slecht. Er is een windkracht 5 à 6 en er zijn golven van 1,5 tot 2 meter hoog. Het marineschip, de Zr. Ms Makkum, heeft sonarapparatuur en duikers aan boord. Met die sonar kunnen ze de bodem afspeuren.

De boot verdween vanochtend vroeg een paar mijl uit de kust van de Razende Bol van de radar, nadat het een noodsignaal gaf. Volgens de Kustwacht werd direct een poging gewaagd om contact op te nemen met de viskotter, maar dat lukte niet. 

Noodsignaal

"Dit is heel zorgelijk", aldus een woordvoerder van de KNRM. Het noodsignaal wordt onder andere geactiveerd als het baken in aanraking komt met water, als een schip bijvoorbeeld zinkt. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het gaat om viskotter 'UK-165', ook wel bekend als Lummetje. Vissers uit de regio maken zich ernstig zorgen, zo lieten ze weten aan NH Nieuws. 

Foto: Kotterspotter.nl

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!