Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Twee nieuwe aanhoudingen in zaak moord op advocaat Derk Wiersum

19 november 2019, 20.42 uur · Aangepast 19 november 2019, 21.32 uur · Door Redactie

In het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum zijn nog twee verdachten aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze opgepakt voor heling van een van de auto's die bij moord gebruikt is.

ANP

Dit meldt de politie. "Ze zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek is nog in volle gang." Ze worden ondanks hun vrijlating nog steeds als verdachte beschouwd.

De mannen zouden de helers zijn van één van de auto's die werden gebruikt bij de moord op de advocaat. Vorige week toonde Opsporing Verzocht beelden van drie gestolen voertuigen die door de daders zijn gebruikt om Wiersum te observeren.

De twee verdachten konden worden opgepakt door de 37 tips die na de uitzending van Opsporing Verzocht binnenkwamen bij de politie. Ook heeft de politie nu een beter beeld van de gebruikers van de drie voertuigen. Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Deze man zit nog vast.

In de gaten 

Advocaat Wiersum werd op 18 september vlak voor zijn woning doodgeschoten. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Eerder werd ook de broer van de kroongetuige geliquideerd.

Vorige week bleek dat de advocaat voor zijn liquidatie al weken in de gaten werd gehouden.

Begin oktober werd ook een verdachte aangehouden in de zaak.