Ga naar Content
Sport

Formule 1 van Zandvoort is op 3 mei

29 augustus 2019, 10.14 uur · Aangepast 29 augustus 2019, 11.52 uur
Door: Dimitri Walbeek · Foto: ANP/Remko de Waal

De Formule 1 op het circuit van Zandvoort wordt gereden op 3 mei 2020. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De kalender voor het nieuwe seizoen is vandaag bekendgemaakt. De Grote Prijs van Nederland zou op 3 mei of 10 mei worden verreden. Omdat Spanje ook op de kalender staat, was de kans al erg groot dat Zandvoort op 3 mei zou worden gezet. De kalender moet op 4 oktober tijdens een vergadering van de FIA World Motor Sport Council nog wel worden goedgekeurd.

Lees ook: Zandvoorters ongerust over bereikbaarheid tijdens Formule 1

De organisatie in Zandvoort had gevraagd om rekening te houden met de Dodenherdenking op 4 mei. Dat is niet gebeurd. De speciale Dodenherdenking op de Erebegraafplaats in Overveen speelt zich af vlakbij het circuit. De organisatie had gevraagd of hier rekening mee kon worden gehouden. De erebegraafplaats ligt aan de Zeeweg en verwacht wordt dat de afbouw van het Foprmule 1 'circus' veel drukte op de Zeeweg zal meebrengen. 

Lees ook: Stormloop op kaarten Formule 1 Zandvoort

Ruim 250.000 raceliefhebbers hadden zich ingeschreven om een kaartje te bemachtigen voor de race. Slechts een deel daarvan heeft een gewild kaartje in zijn bezit. Op Marktplaats werden vrij snel de eerste tickets voor veel geld aangeboden. De organisatie raadt af deze kaarten te kopen.

Het circuit is druk bezig met aanpassingen voor de Grote Prijs van Nederland. Gisteren werd nog bekend dat het circuit een ontheffing heeft om het leefgebied van twee beesten in de duinen te verstoren. 

Hotels in Zandvoort en omgeving krijgen het vandaag druk met reserveringen nu de datum bekend is. Centerparcs had de vakantiehuisjes in de hele maand mei uit de verhuur gehaald. Nu kunnen de reserveringen alsnog worden gedaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!