Ga naar Content
IJmond

RIVM gaat grafietregens bij Tata Steel onderzoeken

14 november 2018, 13.00 uur · Aangepast 14 november 2018, 13.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock / NH Nieuws

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD gaan de grafietregens in de omgeving van Tata Steel onderzoeken. Dat laat de gemeente Beverwijk aan NH Nieuws weten.

Ook komt er een grote bijeenkomst op 28 november waar de provincie, Tata Steel, de IJmond-gemeenten en de omwonenden eventuele maatregelen zullen bespreken. Hierover ontvangen omwonenden morgen een brief. 

Lees ook: Tata Steel maakt samenstelling van grafietregen bekend: dit zit er allemaal in

GGD Kennemerland en het RIVM gaan monsters nemen van het grafiet dat neerkomt in de omgeving van de staalfabriek. Eerder liet de gemeente Beverwijk al aan inwoners van Wijk aan Zee weten dat er een onafhankelijk onderzoek komt. Een longarts zei gisteren tegen NH Nieuws dat de regens voor gezondheidsklachten kunnen zorgen.

Grafiet
De bewoners rondom Tata Steel worden al lange tijd geteisterd door de grafietregens. De stof, afkomstig van een fabriek op het terrein van de staalgigant, ligt op auto's en woningen, maar ook in huis bij mensen.

Ook longarts pleit voor meer onderzoek naar grafietregen - NH Nieuws

Hierop besloot Tata Steel enige tijd geleden de productie te verlagen. Later maakte het staalbedrijf de samenstelling van de stof bekend. In een reactie liet de Veiligheidsregio Kennemerland aan NH Nieuws weten dat er meer informatie over de samenstelling bekend moet worden gemaakt om de schadelijkheid te kunnen meten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!