Ga naar Content

Verkeerde hoofdrol Dani de Wit op z'n Alkmaarse afscheidsfeestje: "Zonder VAR is dit geel"

Met een rode kaart verliet AZ'er Dani de Wit na een uur spelen het veld. Een flinke domper voor de middenvelder, die zich veel voorstelde van zijn afscheidsduel voor de Alkmaarse club. "Ik had vandaag gehoopt op een andere hoofdrol." Nu zag De Wit vanuit de catacomben dat zijn ploeg een ruime voorsprong weggaf tegen FC Utrecht. Door het 3-3 gelijkspel eindigt AZ het seizoen als nummer vier van de eredivisie.

Dani de Wit heeft zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld: "Niet het afscheid wat ik had gehoopt" - NH Nieuws

"Zonder VAR zijn dit gele kaarten", blikt Dani de Wit terug op zijn overtreding. De geboren West-Fries plaatste zijn voet hard op de enkel van FC Utrecht-speler Souffian El Karouani. "Met de VAR is dit een rode kaart."

Bij een 3-1 voorsprong verliet De Wit het veld en met tien spelers hield AZ geen stand. Dat lag niet alleen aan de rode kaart van De Wit, maar de ploeg van Maarten Martens speelde na rust futloos. "Het leek alsof we niet fris meer waren en speelden niet agressief genoeg", is de analyse van Martens.

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Maarten Martens na de krankzinnige 3-3 tegen FC Utrecht - NH Nieuws

Lange tijd stond AZ op deze laatste speeldag virtueel op de derde plek, maar uiteindelijk won FC Twente ook haar wedstrijd. In Zwolle versloegen de Tukkers provinciegenoot PEC Zwolle met 1-2. Daardoor eindigt FC Twente het seizoen als derde en dus plaatsing voor de voorrondes van de Champions League. AZ gaat volgend seizoen spelen in de groepsfase van de Europa League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52