Ga naar Content

Kees Kist maakt in De Aftrap lange neus naar oud AZ-ploeggenoot Henk van Rijnsoever

Veel aandacht voor AZ in voetbaltalkshow De Aftrap vanavond. Voormalig topspits van de Alkmaarders Kees Kist schuift aan. Hij hoopt dat AZ zondag tóch nog de derde plek in de eredivisie pakt. Kist maakt in de uitzending een lange neus naar oud-ploeggenoot Henk van Rijnsoever. Wil je weten waarom? Bekijk dan de onderstaande video.

Kees Kist was meer dan tien seizoenen de spits van AZ '67 - NH Sport/Edward Dekker

Naast de 71-jarige Kist zit Ron Nagtzaam. Hij is al vele jaren de supporterscoördinator bij FC Volendam. Zijn verantwoordelijkheid is om te zorgen dat de fanatieke aanhang zich rondom wedstrijden aan de regels houdt. Een heel enkele keer stapt hij ook in een andere rol. Dat gebeurde enkele weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Nagtzaam kreeg een seintje van de bank om te zorgen dat de supporters alles wilden geven om de vermoeide Volendam-spelers met hun trommels en geschreeuw door de slotfase te loodsen. 

"Ik ben toen zelf in het kraaiennest gaan staan. Iets wat ik nooit doe"

FC Volendam-supporterscoördinator Ron Nagtzaam

Nagtzaam: "Ik ben toen zelf in het kraaiennest gaan staan. Iets wat ik nooit doe. Dat is de verhoging waar de capo's op staan om de boel op te zwepen en aan de gang te houden. Die jongens waren van het trommelen net zo naar de kloten als de spelers op het veld. Heb ik daar nog 26 minuten gestaan. Daar heb ik drie dagen last van gehad. We pakten een punt (0-0) en, dat is het mooie van dit werk, het werd door de supporters gigantisch gewaardeerd."

Finale Kratje Trap

In deze aflevering zie je ook wie de winnaar wordt van Kratje Trap. In de finale staan VVH/Velserbroek en Alkmaarsche Boys. Zij nemen het in het stadion van Telstar tegen elkaar op.

Omdat het voetbalseizoen er na zondag op zit, mogen er voor de laatste keer wijzigingen worden aangebracht in ons elftal van FC De Aftrap. Blijft het AZ-gehalte zo hoog of speelt er zich nog iemand van FC Volendam, Ajax of Telstar in de basis? 

Je kunt in onderstaande video de hele uitzending bekijken. Op tv is De Aftrap vanaf 17.10 uur te zien bij NH Sport. Daarna volgt elk uur de herhaling.  

De Aftrap met Kees Kist en Ron Nagtzaam - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52