Ga naar Content

Onverwacht debuut Volendam-speler: opa Maarten Woudenberg liet visite zitten

Het staat in het geheugen van Maarten Woudenberg gebeiteld. Op de verjaardag van zijn opa, 25 november 2002, maakte de voetballer onverwacht zijn eerste minuten in het shirt van FC Volendam. "Mijn opa had visite thuis, maar toen ik ging warmlopen, hebben mijn ouders snel mijn opa gebeld en kwam hij nog kijken", vertelt Woudenberg in voetbaltalkshow De Aftrap. 

De Aftrap met Maarten Woudenberg en Sjors Blaauw - NH Sport/Edward Dekker

De inmiddels 40-jarige Woudenberg speelde tussen 2002 en 2007 voor FC Volendam en daarna nog twee jaar voor het inmiddels failliete Veendam. Inmiddels verdient hij al vele jaren zijn geld als rijinstructeur. 

Dreigende degradatie

Zijn tafelgenoot is ESPN-commentator en voormalig NH Sport-verslaggever Sjors Blaauw. Beiden gaan in op de verrassende terugkeer van Alex Kroes bij Ajax en de dreigende degradatie van FC Volendam.  

In Kratje Trap zie je de leukste momenten van het bijna afgelopen seizoen. Volgende week beginnen de halve finales in het Telstar-stadion. Uiteraard is er ook weer een nieuw elftal van FC De Aftrap waarin zowel Woudenberg als Blaauw snoeiharde keuzes maken. 

Op tv zie je De Aftrap elke week om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling. Volgende week zijn (sport)journalist Henk Spaan en VI's hoofdredacteur Pieter Zwart te gast. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52