Ga naar Content

Pieter Zwart wijst op cijfers Joey Veerman: "Nul goals en assists in Champions League"

Ze gaan allebei graag tegen de stroming in. Sportjournalist Henk Spaan en data-analist Pieter Zwart zijn vanavond te gast in De Aftrap. Spaan nam het recent op voor de bij Ajax verguisde Anton Gaaei, terwijl Zwart juist weer kritisch is op Joey Veerman. De middenvelder van PSV is de beste speler van de eredivisie, maar Zwart plaatst een kanttekening: "Nul goals en nul assists in de Champions League, hoe goed is Joey Veerman dan?" 

De aftrap van vrijdag 3 mei met Henk Spaan en Pieter Zwart - NH Sport/Edward Dekker

De Aftrap zie je elke week om 17.10 uur op tv en daarna elk uur in de herhaling. Volgende week zijn oud-voetballer van FC Volendam en AFC Kevin Visser en voormalig FC Volendam-spits Michiel Kramer te gast. 

"Aanvallend heeft Joey Veerman geweldige data", voegt Zwart er wel aan toe. "Hij speelt met Nederland tegen Duitsland en scoort ook, dus hij heeft absoluut een stap gezet onder Peter Bosz (trainer PSV, red.)."

"Ik denk dat Joey Veerman het beste kan kiezen voor een club als Lazio Roma"

Data-analist Pieter Zwart

"Ik denk dat hij een hele goede voetballer is, maar wel een type waar je een elftal omheen bouwt. Dat maakt het lastiger om bij een club als Manchester City of Liverpool binnen te stappen. Die hebben zoveel goede spelers. Ik denk dat hij het beste kan kiezen voor een club als Lazio Roma, dus net eronder. Daar kan hij zijn eigen spel spelen en gewaardeerd worden", aldus Zwart over de 25-jarige Volendammer.   

Pavlidis

Beide gasten gaan in de uitzending ook in op de sportieve malaise bij Ajax. Spaan ziet AZ-spits Vangelis Pavlidis graag naar Amsterdam komen. "Brian Brobbey zou ik nooit wegdoen, maar als het geld komt, wordt het moeilijk. Ik zou Pavlidis kopen als opvolger van Brobbey."

Als opvolger van vertrekkend trainer John van 't Schip noemt Spaan de naam van Francesco Farioli, nu trainer van Nice. Zwart denkt aan Dick Schreuder. "Dat zou ik persoonlijk wel leuk vinden. Alleen zijn broer heeft er al gezeten, dus die zal het niet worden."

Halve finale

In onze rubriek Kratje Trap zijn we toe aan de eerste halve finale waarin Alkmaarsche Boys de strijd aanbindt met de vrouwen van Nieuw-Sloten. Uiteraard besluiten we de uitzending met het elftal van de week in FC De Aftrap.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52