Ga naar Content

Racetalent Sen (19) laat droom varen: te weinig sponsoren gevonden

Het is autocoureur Sen Roodenburg (19) uit Krommenie niet gelukt om 100.000 euro op te halen om zo zijn racedroom op hoog niveau te kunnen voortzetten. "Je moet geld hebben om heel ver te komen", zegt Sen. De 19-jarige gaat nu andere racetalenten helpen om hun droom te verwezenlijken.

Sen klaar voor de race op de Red Bull ring - Foto: Marc Roodenburg

Het leven van Sen stond de afgelopen jaren in het teken van de autorace. In zowel 2023 als in 2024 weet hij kampioen te worden en een carrière in de autosport lijkt dan ook een gelopen race, maar het lukt de 19-jarige niet om genoeg sponsoren binnen te halen. Zonder sponsoren kan hij niet op hoog niveau blijven rijden.

Tijd voor 'andere leuke dingen'

Hij stopt daarom met de sport en geeft zijn droom op. Toch zit de Krommenieër niet in zak en as. "Het is natuurlijk wel jammer, maar er zijn genoeg andere leuke dingen in het leven. Er is nu weer tijd voor vrienden en studie", vertelt Sen. Hij heeft dan ook veel zin in de aankomende zomervakantie, omdat hij dan even geen rekening hoeft te houden met racen. "Ik kan lekker doen wat ik wil."

Om het in de racewereld te kunnen redden, heb je volgens Sen veel geld nodig. Hij geeft zelf aan 'het niet slecht te hebben', maar 100.000 euro kreeg hij niet bij elkaar. "Je moet er zoveel tijd in stoppen. Ik doe er misschien wel iets te weinig voor om het echt voor elkaar te krijgen", reflecteert de 19-jarige. "Ik heb het wel een beetje geaccepteerd eigenlijk."

Tekst gaat door onder de foto.

Sen Roodenburg in de BWM race - Foto: Marc Roodenburg

Sen is dol op het circuit en blijft daarom wel verbonden met de sport. Hij gaat vanaf vandaag een jonge jongen coachen. "Je gaat iemand leren rijden. Dat is leuk." Hij kijkt tevreden terug op zijn eigen loopbaan en sluit niet uit, 'al zal het niet op het hoogste niveau zijn', dat hij ooit weer zelf gaat racen.

Het begon voor Sen (6) in de kart - Foto: Marc Roodenburg

Lees ook