Ga naar Content

Droom autocoureur Sen (18) een stapje dichterbij, na eerste race al op het podium

In een nieuwe auto rijden is altijd even wennen, maar voor de 18-jarige Sen Roodenburg uit Krommenie is dit niet het geval. Samen met zijn teamgenoot Gianni van de Craats (17) uit Harskamp pakte Sen vorige week een plekje op het podium tijdens de eerste BMW-race op Zandvoort. NH volgt de jonge coureur op weg naar zijn droom: de beste autocoureur worden.

Sen en Gianni na de race - Foto: Johan Vis

"Ik verwachtte niet dat ik het podium zou halen, maar nu kunnen we wel meedoen voor de winst", vertelt Sen een paar dagen na de race aan NH. De jongens reden vorig seizoen nog bij de Ford Fiesta Sprint Cup, waar Sen al een kampioenschap te pakken had. Nu racen ze mee in met de BMW-M2 Cup. 

Sen en Gianni racen dit jaar samen in een auto, maar dat houdt hen niet tegen om een plek op het podium te pakken. Sen ziet na zijn eerste race al wel een plekje voor hen in het kampioenschap. "We zien wel hoe het loopt en als we kampioen kunnen worden zou dat heel leuk zijn."

240 kilometer per uur

De twee waren het hele weekend al snel. Zo snel, dat ze de tweede plek pakten als startpositie voor de race. "Het podium was eigenlijk al een soort van zeker na de vrije training en kwalificatie," vertelt Sen enthousiast. Toch was het wel even wennen aan de snelheid van de BMW. "De Fiesta ging 180 kilometer per uur en met de BMW is het nu 240 op Zandvoort, maar volgens mij kunnen ze nog veel harder." 

Tekst gaat door onder de foto's.

Sen is zelf niet heel erg bang voor de concurrentie, op één coureur na. "Ik denk dat Senna van Soelen een hele goede tegenstander is en als hij niet uitvalt gaat het nog eens moeilijk  worden." Sen geeft de moed niet op en blijft gewoon door racen en strijden voor de eerste prijs.

Sen was erg tevreden na de race. "Ik had misschien een vierde, vijfde of derde plek verwacht." Ze hebben twee races gereden op Zandvoort en zijn met twee prijzen naar huis gegaan. Een mooie tweede en derde prijs kan Sen toevoegen aan zijn collectie.

Het volgende weekend dat Sen weer moet gaan racen is van 19 tot 21 mei op de Red Bull ring in Oostenrijk.

Zie hier onder een reportage die NH eerder maakte over Sen.

Sen (18) wil in zijn nieuwe klasse ook kampioen worden - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook