Ga naar Content

Geduld loont voor AZ-pechvogel Mees de Wit: "Ik werd er gek van"

Voor de derde keer op rij stond Mees de Wit in de basis bij AZ. Mede dankzij de linksback wonnen de Alkmaarders met 0-3 in Deventer van Go Ahead Eagles. Doordat FC Twente ook won, blijft het verschil twee punten in het voordeel van de Tukkers. "Jammer dat we tegen de mindere ploegen punten hebben laten liggen."

AZ'er Mees de Wit tevreden met winst op GAE - NH Nieuws

"Het is belangrijk voor mij als verdediger dat we de nul hebben gehouden", vertelt een tevreden Mees de Wit na de overwinning in de Adelaarshorst. Wel schrok de 26-jarige verdediger wat van de 7-2 overwinning van concurrent FC Twente. "Dat is niet zo lekker, hopelijk verspeelt FC Twente volgende week punten."

Dat moeten de Tukkers dan doen tegen PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers heeft De Wit nog een verleden. "Veel jongens zijn vertrokken, maar met Bram van Polen app ik nog weleens." 

Zelf speelt AZ volgende week thuis tegen FC Utrecht. Met zeer waarschijnlijk weer De Wit in de basis. Lange tijd moest hij toekijken vanaf de zijkant. Vorig seizoen verloor de Amsterdammer de concurrentiestrijd van Milos Kerkez en dit voetbaljaar stond hij lange tijd buitenspel wegens een voetblessure. "Ik werd er gek van. Het had mijn seizoen moeten zijn, maar ik ben blij dat ik het nu mag afmaken."

AZ'er Mees de Wit staat eindelijk in de basis - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52