FC Volendam krijgt genadeloos hard pak slaag op bezoek bij FC Twente

FC Volendam is vanmiddag in Enschede tegen zijn hoogste nederlaag van het seizoen aangelopen. De al gedegradeerde Noord-Hollandse ploeg kreeg een pak slaag van FC Twente: 7-2.

FC Volendam moet opnieuw een tegendoelpunt verwerken - Foto: Orange Pictures

Bij FC Volendam begon Xavier Mbuyamba in de basis. De centrale verdediger droeg bij zijn terugkeer gelijk weer de aanvoerdersband. Ook waren er basisplaatsen voor Achraf Douiri en Barry Lauwers.

FC Volendam kon al heel vroeg juichen in Enschede. Damon Mirani schoot op aangeven van Robert Mühren, na de eerste de beste uitbraak de bal in het net. Lang kon FC Volendam niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later maakte Ricky van Wolfswinkel met een fraaie lob over Lauwers de 1-1.

Heerlijke openingsfase

Het spel golfde op en neer in het zonnige Enschede en na iets meer dan twintig minuten maakte Mirani zelfs zijn tweede van de middag. De verdediger uit Monnickendam kopte raak uit een hoekschop.

Maar net zoals na de eerste Volendamse goal moesten de Palingboeren snel de gelijkmaker incasseren. Dit keer was Naci Ünüvar de gevierde man namens de thuisploeg: 2-2.

Tekst gaat verder onder de foto.

Damon Mirani scoort namens FC Volendam - Foto: Orange Pictures

Na de gelijkmaker was het hek van de dam. FC Twente schroefde de score nog voor de rust op naar 5-2 dankzij goals van Robin Pröpper, Youri Regeer en opnieuw Sem Steijn.

In de tweede helft daalde het tempo van de wedstrijd, maar FC Twente bleef de bovenliggende partij. FC Volendam kwam moeilijk tot aanvallen en zag FC Twente de score verder uitbreiden. Steijn werd de man van de middag door zowel de 6-2 als de 7-2 te maken. Het betekende een hattrick voor de zoon van voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn.

Meer tegendoelpunten werden FC Volendam bespaard. Wel maakte Caner Demircioglu zijn debuut namens FC Volendam door in de slotfase in te vallen.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Plat, Mbuyamba (Flint/46), Benamar, Cox; Le Roux, De Haan (Twigt/46), Mirani; Johnson (Demircioglu/86), Mühren, Douiri (Karim/66)