Ga naar Content

Fans helpen handbalsters Volendam in Emmen bij geslaagde Houdini-act

Voor de handbalsters van Volendam was het afgelopen zaterdag de wedstrijd van het jaar. In Emmen moest er gewonnen worden van E&O om degradatie uit de eredivisie te voorkomen. Drie busjes met supporters reisden de ploeg ruim 200 kilometer achterna om de handbalsters te steunen. 

Volendamse supporters in Emmen moeten voor handhaving handbalsters zorgen - NH Nieuws

En dat hielp, want de Houdini-act van HV Volendam is geëindigd met een knaller. De handbalsters wonnen namelijk met 24-13 van concurrent E&O. Door de nederlaag is de tegenstander uit Drenthe gedegradeerd. "Ongelofelijk, een enorme opluchting", reageert interim-trainer Maurits van Buren.

De bezoekers waren vanaf de beginfase sterker dan E&O. Dat verschil werd uitgedrukt in de eerste helft, want het stond 15-5 bij de rust. Jaimy Mens en Isa Vet waren in die fase belangrijk voor de Volendammers. Door die grote marge na het eerste bedrijf kwam Volendam niet meer in de problemen en kon het feestje na het eindsignaal losbarsten. 

Tekst gaat verder onder video

Interim-trainer Maurits van Buren na de handhaving van Volendam - NH Sport/Christian Marck

Het was alarmfase een bij Volendam na twee nederlagen op rij in de degradatiepoule. Er werden twee verrassingen uit de hoge hoed getoverd. Eerst werd Zsigmond Makay ontslagen (die al zou vertrekken) en kwam voormalig international Ailly Luciano voor de laatste twee wedstrijden. "Deze twee weken zijn voor mij en de ploeg echt een rollercoaster geweest", zegt interim-trainer Maurits van Buren over de veranderingen.

Om lijfsbehoud in eigen hand te houden moest er gewonnen worden van E&O. Op bezoek in Drenthe konden de Volendamse handbaldames op veel steun rekenen uit het eigen vissersdorp. En dat hielp volgens handbalster Sabrina van der Mast. "Ik denk dat we door de supporters geweldig gespeeld hebben. Als je scoort krijg je er alleen maar meer adrenaline van."

Sabrina van der Mast over fans: "We hebben het deze twee weken met zijn allen gedaan" - NH Sport/Christian Marck

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52