Ga naar Content

Olympiër Ailly Luciano maakt rentree om handbalsters Volendam in eredivisie te houden

56-voudig international Ailly Luciano moet ervoor zorgen dat de handbalsters van Volendam in de eredivisie blijven. Ze stopte in 2021 met handbal, maar maakt nu dus voor slechts twee duels haar rentree. "Ik vind het spelletje te leuk. Dus ik dacht waarom zou ik dan nee zeggen. Ik moest nog wel schoenen bij mijn moeder ophalen", vertelt de goedlachse Luciano. 

Ailly Luciano moet handbalsters Volendam in eredivisie houden - NH Nieuws

Volendam nam vorige week afscheid van coach Zsigmond Makay. Assistent-trainer Maurits van Buren werd doorgeschoven en is dolblij met de komst van Luciano. "Ze is een olympiër. Als ze dan de kleedkamer komt inlopen, is dat een bepaalde manier van gezag. Ze heeft het zelf ook heel goed opgepakt", aldus Makay. 

Olympische Spelen

In 2016 deed Luciano mee aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Voordat ze in 2021 stopte, speelde ze bij het Franse Metz. In de Franse stad woont de handbalster nog.

"Ik heb twee trainingen meegedaan en heb de meiden gewoon geboost"

handbalster Ailly Luciano

Zaterdag speelde de handbalster haar eerste wedstrijd in het shirt van Volendam. Tegen PSV werd er met 36-20 ruim gewonnen. NH Sport was aanwezig en volgde Luciano de gehele wedstrijd. "Ik denk dat het een zelfvertrouwen ding was. Ik heb twee trainingen meegedaan en heb de meiden gewoon geboost", sprak Luciano na afloop.   

Aanstaande zaterdag staat er dan een allesbeslissende wedstrijd op het programma tegen E&O en hoopt Volendam degradatie te voorkomen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52