Ga naar Content

Uitspraak in 'krantje' heeft verrassende overwinning handbalsters VZV als gevolg

VZV versloeg zaterdagavond in eigen huis titelkandidaat Venlo met 31-26. Een eerdere uitspraak van de Venloërs zette de ploeg uit 't Veld vooraf op scherp, volgens speelster Pien van der Geest. "Als je dat hoort, ben je alleen maar meer gebrand om te winnen."

Vreugde bij VZV na de overwinning tegen Venlo - NH Sport/Christian Marck

"Zij hadden ergens in een krantje gezegd dat het voor hen een routinewedstrijd was. Als je dan wint met vijf punten verschil is dat waanzinnig", zegt Van der Geest voldaan na de winstpartij. 

VZV-trainer Edwin Janssen komt uit Zuid-Limburg en maakt iedere week de oversteek naar Noord-Holland. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Venlo haalde hij de uitspraak van de Limburgers aan. Het zou bij Venlo vooral draaien om de wedstrijden tegen VOC. "Het was moeilijk voor ze om zich op te laden tegen de rest. Daar heb ik een foto van gemaakt en ik heb het verteld in de kleedkamer. Even de ploeg op scherp zetten."

Tekst gaat verder onder foto.

Teambespreking bij VZV - Foto: NH Sport/Christian Marck

De poging van Janssen had het gewenste resultaat als gevolg. VZV begon weliswaar nog wat voorzichtig aan de wedstrijd en kwam al snel met 1-4 achter te staan. De ploeg van Janssen herstelde van die vroege achterstand en ging halverwege de wedstrijd brutaal aan de leiding: 16-12.

Na rust wisten de bezoekers uit Venlo het tij niet meer te keren. VZV liep verder uit en bij het laatste fluitsignaal gaf het scorebord een stand van 31-26 aan. Ook bij Van der Geest kwam de uitslag als een verrassing. "Dit had niemand zien aankomen."

"Uiteindelijk hebben we gehoord dat het krantje in de papegaaienkooi is beland"

VZV-speelster Pien van der Geest

Door de overwinning op Venlo klimt VZV naar de eerste plek in Groep B van de play-offs. Aanstaande donderdag nemen VZV en Venlo het weer tegen elkaar op, dan in Limburg. "Als je donderdag weer zou kunnen stunten, doen we goede zaken voor de finale." Toch wil Janssen nog niet al te ver vooruit kijken. "Laten we eerst maar genieten van vanavond. Ik pak wel een biertje."

Samen met zijn vrouw stapte Janssen zaterdagavond nog in de auto richting Zuid-Limburg. Maandagochtend wacht daar een nieuwe krant op hem, één waarvan hij het sportkatern al nagenietend door zal nemen.

Wat er met hét 'krantje' is gebeurd? "Uiteindelijk hebben we gehoord dat het krantje in de papegaaienkooi is beland", sluit Van der Geest af.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52