Ga naar Content

Eerste profgoal voor Zaankanter Jay Kruiver, maar druipt af met Telstar na veldbestorming

Het leek er lange tijd op dat Telstar het kampioensfeestje van Willem II kon bederven. Helaas hielden de Witte Leeuwen net niet lang genoeg stand. In blessuretijd kwamen de Tricolores langszij. De scorende Jay Kruiver baalde flink van het 3-2 verlies, maar vond Willem II ook de terechte kampioen. "Daar kan ik niks anders op zeggen."

Telstar-speler Jay Kruiver na de veldbestorming van de supporters van Willem II - NH Nieuws

"Dat is te verwachten", vertelt Jay Kruiver over de veldbestorming van de Willem II-supporters na de 3-2. "Ik schrik dan niet, zo lang er niks geks gebeurt."

Voor Ulrich Landvreugd was het zijn laatste wedstrijd als coach van Telstar. De 52-jarige Amsterdammer vervolgt zijn loopbaan bij FC Den Bosch als assistent, omdat er bij de Witte Leeuwen geen toekomst meer voor hem was. Toch gaat Landvreugd straks met opgeheven hoofd door de voordeur in Velsen-Zuid. "Ik heb hier de kans gekregen en dat waardeer ik ook."

Tekst loopt door onder de video.

Telstar-coach Ulrich Landvreugd houdt dubbel gevoel over aan het seizoen - NH Nieuws

Volgend seizoen staat Anthony Correia voor de groep. Het clubicoon tekende onlangs een tweejarig contract. Hoe de spelersgroep er precies uitgaat zien, moet de aankomende maanden duidelijk gaan worden.

Of Kruiver ook tot die nieuwe selectie behoort, is nog onzeker. De vaak opkomende rechtsback wil graag blijven bij de nummer zeventien van de eerste divisie. "Ik zit hier op mijn plek." Beide partijen zijn nog met elkaar in gesprek.

Wat zeker is, is dat Kruiver de wedstrijd tegen Willem II niet snel gaat vergeten en zeker de 33e minuut niet. Van dichtbij maakte de 23-jarige Zaankanter zijn allereerste treffer in het betaalde voetbal. "Dat werd tijd." In totaal had Kruiver daar 59 wedstrijden voor nodig.

Telstar-speler Jay Kruiver maakt z'n eerste goal in het betaalde voetbal - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52