Pijnlijk: Telstar verspeelt in slotfase alsnog zege bij kampioenswedstrijd Willem II

Telstar was ontzettend dicht bij een stunt op bezoek bij kampioen Willem II. Het nam een ruime leiding via Jay Kruiver en eigen doelpunt Freek Heerkens voor de rust. In de tweede helft moesten de Witte Leeuwen toch capituleren. De Tilburgers draaiden het helemaal en wonnen na een late goal van Ringo Meerveld (3-2).

Willem II is euforisch en Telstar kan wel door de grond zakken - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Er was ontzettend veel rookontwikkeling bij het begin van de wedstrijd. Op het moment dat de rook was opgetrokken, kreeg Telstar brutaal een grote kans. De inzet van Youssef El Kachati ging echter net voor het doel langs. De Witte Leeuwen waren niet van plan om de rode loper uit te rollen op het kampioensfeestje van Willem II. Integendeel, het creëerde via Cain Seedorf twee opgelegde kansen.

Zijn eerste schot werd net aan geblokt en vervolgens ging zijn inzet in het zijnet. Telstar kreeg loon naar werken. Uitgerekend Jay Kruiver opende de score. Hij tikte een voorzet van Seedorf achter doelman Joshua Smits: 0-1. Het werd vlak voor rust nog mooier voor de bezoekers. Een voorzet van Thomas Oude Kotte werkte Freek Heerkens de bal in zijn eigen doel: 0-2.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een vlammenzee bij Willem II - Telstar - Foto: Orange Pictures

Het leek alsof Willem II doping in de thee had gekregen, want zij vlogen als stieren over het veld in de tweede helft. Thijs Oosting (oud-AZ) zette de wedstrijd direct in vuur en vlam door de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Door de grote hoeveelheid vuurwerk en rook werd de wedstrijd nog tijdelijk gestaakt. De Tilburgers dachten na de staking tweemaal op gelijke hoogte te komen, maar er werd twee keer buitenspel geconstateerd.

In de slotfase kwam die gelijkmaker voor de thuisploeg alsnog. Rob Nizet tikte van dichtbij raak achter doelman Ronald Koeman Jr. (2-2). Voor het tegendoelpunt had Zakaria Eddahchouri de marge voor Telstar moeten uitbreiden, maar dat liet hij na. Met het tegendoelpunt tot gevolg. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-2. Ringo Meerveld zorgde in de absolute slotfase voor de beslissing.

Tekst loopt door onder de video.

Telstar-trainer Ulrich Landvreugd moest vluchten naar binnen - NH Nieuws

Het leidde tot een veldbestorming, waarna scheidsrechter Marc Nagtegaal besloten af te fluiten. Door de nederlaag is Telstar als zeventiende geëindigd in de eerste divisie. Het was een afscheid met een rafelrandje voor Uli Landvreugd, hij vertrekt naar FC Den Bosch. Zijn vervanger is Anthony Correia. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal in juni beginnen.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Bakker, Oude Kotte; Overtoom (Kaandorp/68), Plat, Van de Loo; El Kachati, Eddahchouri (Gravenberch/79), Seedorf (Tahiri/68)