Telstar baalt na late tegentreffer van FC Groningen in laatste thuiswedstrijd

Telstar heeft FC Groningen niet kunnen verslaan. Het werd in eigen huis 1-1, nadat Zakaria Eddahchouri na 45 seconden al scoorde. Thom van Bergen maakte echter in blessuretijd alsnog gelijk. Door het gelijkspel blijft Telstar in de laatste thuiswedstrijd met een punt achter.

Uli Landvreugd: "Een van de betere wedstrijden" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Telstar was van tevoren op de hoogte dat het een bepalende rol in de promotiestrijd kon spelen. Een fikse aderlating voor de Witte Leeuwen was het ontbreken van Devon Koswal, waardoor de spoeling achterin zeer dun was. Toch liet Telstar zich niet van de wijs brengen en nam het binnen een minuut de leiding. Thomas Oude Kotte stoomde goed op aan de linkerkant en vond met zijn voorzet Zakaria Eddahchouri: 1-0.

Het doelpunt van Telstar was het snelste (45 seconden) sinds het wordt bijgehouden door Opta (2008/09). De thuisploeg bleef verrassend sterker dan de Groningers en het kon voor de rust de score meermaals bijhouden. Zo kon Jay Kruiver een assist van Tom Overtoom niet benutten en schoot Mohammed Tahiri na een goede dribbel in de handen van Hidde Jurjus.

Overtoom: "Zij waren zichzelf niet helemaal" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Net als in de eerste helft kwam Telstar goed uit de startblokken na de rust. Doelpuntenmaker Eddahchouri zag zijn eerste schot ditmaal in het zijnet belanden. Youssef El Kachati schoot enkele minuten snoeihard voor het doel langs van FC Groningen. Tussendoor had Ronald Koeman Jr de nodige moeite met een vrije trap van Laros Duarte. Verder dan afstandsschoten kwam Groningen in deze fase niet.

Het waren toch de bezoekers die in de acht minuten durende blessuretijd nog gelijkmaakte. Thom van Bergen zorgde voor de 1-1 in de dying seconds en dompelde Telstar in diepe rouw. Door het late doelpunt heeft Groningen de directe promotie nog steeds in eigen hand. Telstar sluit het seizoen af tegen Willem II, dat vrijdagavond promotie veiligstelde.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (Liesdek/88), Bakker, Apau, Oude Kotte; Overtoom (Kaandorp/68), Van de Loo, Plat; El Kachati (Boussakou/79), Eddahchouri (Seedorf/68), Tahiri (Gravenberch/79)