Ga naar Content

Opnieuw regenboogvlag in Heiloo vernield: "Onbegrijpelijk dat iemand dit doet"

Weer is er een regenboogvlag weggehaald in Heiloo. Waar eerder de regenboogvlag van de gemeente twee keer werd gestolen, was nu de veelkleurige vlag aan de gevel van de Heiloose Marion aan de beurt. Ze ziet voor haar ogen gebeuren dat de vlag door twee jongens op de grond wordt gegooid. "Ik ben geschokt." De politie doet onderzoek naar de vernieling.

De regenboogvlag aan de woning van Marion - Foto: Streekstad Centraal

De regenboogvlag en Heiloo lijkt geen gelukkige combinatie. Na de dubbele diefstal vorig jaar bij het gemeentehuis, is het nu raak bij een woning in het dorp. Sinds twee jaar is de vlag een vast waarde aan het huis van Marion, vanwege de coming-out van haar dochter.

Eergisteren rond 16.30 uur wordt hun vlag vernield. Als Marion in de woonkamer zit, wordt de regenboogvlag met stok en al van de gevel gerukt en op de grond gegooid. Het waren volgens haar twee jongens, die deel uitmaakten van een groep van vier, die daarna lachend op twee fatbikes wegfietsten. "Ik schat hun leeftijd tussen de 16 en 22 jaar."

Achtervolging ingezet

Marion gaat vervolgens met de auto achter de daders aan. "Misschien niet verstandig, maar ik heb daardoor wel een aantal goede foto's van ze kunnen maken. Daar staan ze mooi herkenbaar op", vertelt ze aan mediapartner Streekstad Centraal.

"Je kunt er met je verstand niet bij. Ik zat gewoon achter het raam in de huiskamer en zag het gebeuren. Je begrijpt gewoon niet waarom iemand zoiets doet. Ik ben geschokt dat dit in Heiloo gebeurd."

Marion heeft aangifte gedaan. Haar gemaakte foto's zijn zeker welkom, laat een politiewoordvoerder weten. "We gaan die eerst intern bekijken. Als dat niets oplevert komen we er eventueel mee naar buiten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]