Ga naar Content

Politie grijpt vannacht niet in bij bezetting Binnengasthuisterrein in Amsterdam

Er zal vannacht niet worden ingegrepen bij de bezetting van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) door pro-Palestina demonstranten in Amsterdam, meldt de politie zojuist. De UvA heeft geen aangifte gedaan van huisvredebreuk en de activisten ook niet gevorderd te vertrekken. Daarom ziet de politie geen reden om nu op te treden.

Foto: ANP RAMON VAN FLYMEN

Dit is een verschil met de situatie op maandag op het Roeterseiland in Amsterdam waar wel is gevorderd door de UvA en ook aangifte is gedaan van erfvredebreuk, schrijft de politie in een verklaring. 

De driehoek (de burgemeester, de officier van justitie en politiechef) vindt het nu te gevaarlijk om de barricades weg te halen. De UvA wil eerst overleggen met de studenten en rust brengen. Er is een risico op onveilige situaties en onrust, en er zijn niet genoeg agenten om alles veilig te laten verlopen. Deze beslissing geldt alleen voor vannacht.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.