Ga naar Content

Jong AZ snijdt zichzelf in de vingers tegen MVV: "Onze instelling was onacceptabel"

Jong AZ-trainer Leeroy Echteld was na de nederlaag tegen MVV (2-3) vooral kritisch op zijn ploeg. Volgens de 55-jarige oefenmeester ging het vanaf het eerste fluitsignaal al niet goed en uiteindelijk stond zijn ploeg dan ook door eigen toedoen met lege handen. 

Leeroy Echteld: "Onacceptabel. De juiste instelling was er niet." - NH Sport/Frank van der Meijden

"Ik had het gevoel dat mijn spelers deze wedstrijd op negentig procent dachten te kunnen spelen. Dan kom je van een koude kermis thuis", vertelt Echteld na afloop van de wedstrijd. "Ik zag het aan het gedrag van mijn spelers en hoe ze in het veld staan. Daar begint het mee."

"Je staat met lege handen. Dat is de harde realiteit"

Jong AZ-speler Jorn Berkhout

Jorn Berkhout maakte namens Jong AZ de 2-2 en na die gelijkmaker leken de Alkmaarse talenten erop en erover te gaan. Uiteindelijk viel in de slotfase alsnog de derde tegentreffer. "We hadden veel de bal, maar je koopt er niks voor. Je staat met lege handen. Dat is de harde realiteit. De volgende wedstrijd moeten het weer drie punten worden. Dit is heel zonde."

De laatste wedstrijd van het seizoen voor Jong AZ is de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Jong Ajax. De aftrap in Amsterdam op vrijdag 10 mei is om 20.00 uur. Dat duel kun je uiteraard live volgen bij NH Sport op NH Radio. 

Jorn Berkhout: "Op deze manier doet het zeker pijn" - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52