Jong AZ capituleert in blessuretijd tegen TOP Oss

Jong AZ stond ruim tachtig minuten voor tegen TOP Oss, maar moest in minuut 94(!) alsnog de gelijkmaker incasseren: 1-1. Kees Smit had na een klein kwartier de score geopend en zag Grad Damen in blessuretijd scoren.

Rome-Jayden Owusu-Oduro (r) incasseert late tegentreffer - Foto: Pro Shots / Jules van Iperen

De opstelling van de Alkmaarse jonkies was op zes plekken gewijzigd ten opzichte van maandag. Dat heeft er alles mee te maken dat het eerste op zondagmiddag tegen NEC speelt. Het eerste gevaar kwam van de gastheren via een vrije trap van Karim Loukili. Hij schoot echter in de handen van doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro. De eerste kans van Jong AZ ging er wél in.

Jayden Addai (de matchwinner tegen VVV-Venlo) stak Kees Smit weg en hij tikte de bal achter doelman Mike Havekotte: 0-1. De Osschenaren namen het initiatief over en creëerden goede kansen via Sven Zitman en Loukili. Hij dwong Owusu-Oduro tot een redding in de korte hoek. Dat was dé kans op de gelijkmaker. Addai schoot nog voor de rust de bal hoog over.

Jong AZ juicht na het doelpunt van Kees Smit - Foto: Pro Shots / Jules van Iperen

Het bleef door de kleine voorsprong ongekend spannend in Oss. Dat werd nog eens bevestigd, nadat Loek Postma een bal voor de doellijn weghaalde. Even later leek Jong AZ te kunnen juichen via invaller Ricuenio Kewal. Hij schoot echter de bal op de paal. TOP Oss kwam daar goed weg, maar dat gold ook voor Jong AZ. Giovanni Korte prikte van dichtbij de bal ook op de paal.

De Alkmaarse beloften verdedigden de minimale voorsprong met hand en tand. Hiervoor had Mischa Engel nogmaals de bal voor de lijn weggehaald. Konstantinos Doumtsios mikte de bal even later ook nog net naast. Er kwamen nog acht minuten blessuretijd bij en daarin scoorde TOP Oss via Grad Damen: 1-1.

Door het gelijkspel blijft Jong AZ op de zevende plek staan. NAC Breda kan die plek nog wel overnemen van de Alkmaarders, zij spelen zondag tegen Jong PSV. Jong AZ speelt volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen MVV. Dat duel kun je uiteraard live volgen in NH Sport.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Van Aken, Berkhout, Engel, Dekkers; Postma, Kalisvaart (Kerssens/75), Smit; Addai (Kewal/64), Reverson (Koster/64), Daal