Ga naar Content
Graffiti op een witte geluidswal langs een verhoogde rijbaan, met een blauwe lucht erboven en onderaan een klein tekstbordje met de tekst in het Nederlands.
West-Friesland

Tientonners denderen dwars over A7, ondanks verbod

29 april 2024, 19.00 uur · Aangepast 30 april 2024, 06.41 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

Vrachtwagens negeren massaal het verbod op de A7 bij Purmerend. Vanaf vandaag mag er geen enkele vrachtwagen of touringcar meer over de brug bij het Noord-Hollandsch kanaal vanwege werkzaamheden. Volgens Rijkswaterstaat worden vrachtwagens die toch over de brug rijden geregistreerd met camera's, maar krijgen ze nog geen boetes.

Vorige week was er nog een gewichtsbeperking tot 25 ton. De politie plukte toen al de ene na de ander chauffeur van de weg en schreef fikse boetes uit. Daarom besloot Rijkswaterstaat (RWS) om gelijk alle vrachtwagens en touringbussen van de brug te weren.

Een mogelijke verklaring voor het gedrag van de chauffeurs is dat nog niet alle waarschuwingsborden vervangen zijn. Tot die tijd worden er ook geen bekeuringen uitgedeeld.

Nog 135

Nick Bakker en Bap Kolder van Traffic Service Nederland zijn daar op dit moment mee bezig. "We moeten er ongeveer 135", zegt Bap. De waarschuwingsborden voor de brug bij Purmerend staan zo ver als Joure in Friesland.

De draconische maatregel van RWS is nodig om de constructieve stabiliteit van de brug te waarborgen. Als alle borden rond de brug vervangen zijn gaat Rijkswaterstaat weer handhaven.

Tientonners denderen dwars door verbod op A7 - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]