Degradatie voor FC Volendam nabij met minimaal verlies tegen Sparta

In de strijd tegen degradatie is FC Volendam opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Op Het Kasteel in Rotterdam verloor de ploeg van Regillio Simons met 1-0. Daarmee is de kans op lijfsbehoud inmiddels heel klein geworden.

Volendam-trainer Simons: "Elke wedstrijd is alles of niets" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Doordat Excelsior eerder deze week een punt pakte op bezoek bij Ajax, was Volendam er alles aan gelegen om een resultaat te boeken. Dat moest het op Spangen wel doen zonder de geblesseerde Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh en Xavier Mbuyamba. Benaissa Benamar en Safouane Karim waren geschorst.

Tegen de nummer negen van de eredivisie moest Volendam meteen in de verdediging. Koki Saito kon een iets te harde voorzet net niet binnen lopen en uit de draai schoot Sparta-spits Tobias Lauritsen tegen de vuisten van Volendam-doelman Mio Backhaus. Dankzij stom balverlies van Zach Booth kreeg Sparta binnen het kwartier opnieuw een grote kans, maar dat liep net aan goed af.

Tekst gaat verder onder de video.

Volendam-middenvelder Calvin Twigt: "Met de teamgeest zit het wel goed" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Pas na bijna een half uur spelen diende het eerste kansje voor Volendam zich aan, want een hoekschop van George Cox vloog nét voorlangs het Sparta-doel. Dat sterkte de bezoekers enigszins, maar echt overtuigend werd het maar niet in aanvallend opzicht. Tien minuten voor de rust was Vivaldo Semedo heel dicht bij een Volendam-doelpunt nadat hij een lage voorzet van Cox achter het standbeen verlengde. Aan de andere kant ging Josh Flint hopeloos in de fout, maar Mito schoof de bal naast.

Na de pauze was het van beide kanten rommelig en slordig. De grootste kans was voor Booth met een hard schot uit de draai, maar de bal eindigde in de handen van doelman Nick Olij. De harde wind bemoeilijkte het spel en zorgde voor een bedenkelijk niveau.

Tegentreffer

Halverwege de tweede helft was het dan wel raak voor Sparta. Lauritsen tikte binnen na een goede aanval over de linkerkant, waar Volendam volledig gezien was: 1-0. Na het doelpunt was Volendam ook niet in staat om er een slotoffensief uit te persen, waardoor het teleurstellend afdroop.

Concurrent RKC Waalwijk speelde gelijk tegen FC Utrecht, waardoor het gat naar plek zestien (play-offs) groeide tot zes punten. Komende zondag speelt FC Volendam in eigen huis tegen Ajax. De aftrap is 14.30 uur.  Als de Volendammers verliezen en de concurrent pakt één punt is degradatie een feit.

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Buur (Payne/61), Mirani, Flint, Cox (Plat/75); Le Roux, Twigt, Van Driel (De Haan/61); Johnson (Douiri/61), Semedo (Hoeve/46), Booth