Ga naar Content

FC Volendam-speler Safouane Karim racistisch bejegend na clash met Goudmijn

Ontsteltenis bij FC Volendam nadat de club vandaag een brief ontving gericht aan speler Safouane Karim. In de brief wordt de middenvelder, die afgelopen vrijdag in het duel met Excelsior een rode kaart kreeg, bedreigd en ook racistisch bejegend. 

Safouane Karim krijgt het aan de stok met de spelers van Excelsior - Foto: PRO SHOTS / Mischa Keemink

 "Hé kutmarokkaan", was de aanhef van de brief die vandaag op de mat viel bij de eredivisieclub. "Rot op in Nederland met al je landgenoten. Dus maak maar dat je wegkomt kutmarokkaan, want jij voetbalt niet meer, hoor." Het is niet bekend wie de afzender is van de brief. 

In het duel tegen Excelsior ging Karim verbaal behoorlijk over de schreef. De 19-jarige middenvelder zocht na het laatste fluitsignaal de confrontatie op met tegenstander Kenzo Goudmijn. Goudmijn vertelde na afloop wat er in zijn ogen gebeurde: "Hij werd boos op mij in de wedstrijd omdat ik te veel aan het dribbelen was. Daar moest ik om lachen. Na de wedstrijd vertelt hij mij dat ik naar binnen moest komen en dat hij mijn moeder wilde neuken." 

Tekst gaat verder onder de foto.

Safouane Karim krijgt de rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie - Foto: Orange Pictures

Bij FC Volendam zijn ze geschrokken van de situatie en is er besloten om aangifte te doen. "Vandaag heeft FC Volendam een brief ontvangen met daarin een bedreiging aan het adres van Safouane Karim. De inhoud van de brief gaat alle perken te buiten en daarover spreekt de club zijn afschuw uit. Alle partijen nemen deze zaak uiterst serieus en is er alles aan gelegen om de onderste steen van deze dieptrieste actie boven water te krijgen”, aldus een reactie vanuit FC Volendam.

Excuses

Afgelopen weekend bood Karim op zijn eigen instragram-account excuses aan bij Goudmijn. "Ik wil even sorry zeggen voor mijn gedrag tegen Excelsior en vooral tegen Kenzo Goudmijn. Wat ik deed past echt niet bij wie ik wil zijn en ook niet bij wat FC Volendam wil uitstralen. Ik wil wil gewoon supergraag dat we het redden in de Eredivisie en ik zet me honderd procent in om dat voor elkaar te krijgen. Maar na de wedstrijd heb ik dat niet laten zien en dat spijt me echt." 

De volgende wedstrijd van FC Volendam is op zondag 28 april. Zonder de geschorste Karim reist de nummer zeventien van de eredivisie af naar Rotterdam voor het duel met Sparta (14.30 uur). 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play