Telstar speelt gelijk in wedstrijd om des keizers baard tegen FC Eindhoven

In een duel waar er voor beide ploegen weinig op het spel stond heeft Telstar op bezoek bij FC Eindhoven met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Uli Landvreugd keek al snel tegen een achterstand aan, maar wist in de tweede helft langszij te komen via Zakaria Eddahchouri. "Achteraf hebben wij twee punten laten liggen hier, maar wij beginnen erg matig", sprak trainer Uli Landvreugd na afloop.

Zakaria Eddachouri viert zijn goal - Foto: Pro Shots / Jules van Iperen

Al na drie minuten voetbal keek Telstar tegen een achterstand aan. Evan Rottier kon namens de thuisploeg vogelvrij inkoppen. Een paar minuten later werd Zakaria Eddachouri gevaarlijk. Via een corner ging zijn kopbal een metertje over. Even later was de Telstar-spits weer gevaarlijk. Zijn kopbal werd ditmaal uit de doelmond weggekopt.

Na de openingstreffer hadden de Noord-Hollanders het meeste balbezit. Een zwabberschot van Tom Overtoom werd met moeite gekeerd door Eindhoven-doelman Jorn Brondeel. Ondanks het overwicht ging Telstar met een 1-0-achterstand de kleedkamer in.

Tekst loopt door onder video.

Landvreugd na 1-1 tegen FC Eindhoven: "Achteraf twee punten laten liggen" - NH Nieuws

Kort na rust was het wel raak voor Telstar. Zakaria Eddahchouri wist van dichtbij de gelijkmaker binnen te koppen (1-1). Na het doelpunt kon de wedstrijd alle kanten op. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Voor FC Eindhoven kreeg Mart Lieder een grote kans. Bij Telstar was Youssef El Kachati dicht bij een treffer met een gevaarlijk afstandsschot.

In de blessuretijd counterde FC Eindhoven nog gevaarlijk richting het Telstar-doel, maar gescoord werd er niet. Ook invaller Giousis was dicht bij een treffer, maar zijn schot werd gepakt. Datzelfde gold ook nog voor El Kachati. Hij kon echter ook niet de matchwinnaar worden. En zo ging Telstar met één punt terug naar Velsen-Zuid.

Opstelling Telstar: Ronald Koeman jr., Oude Kotte, Koswal (Giousis/79), Bakker, Apau, Van de Loo (Boussakou/90+4); Tahiri (Seedorf/79), Overtoom (Kaandorp/72), Plat; Eddachouri (Gravenberch/72), El Kachati