Ga naar Content

Blunder en rode kaart worden Telstar fataal tegen FC Emmen

Telstar heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen FC Emmen, waarmee er een einde kwam aan de reeks van acht thuisduels zonder nederlaag. De Velsenaren leken na een sterke eerste helft op weg naar een simpele zege, maar dat veranderde na een rode kaart voor Jay Kruiver en een blunder van Ronald Koeman Jr: 2-3. 

Een rode kaart voor Jay Kruiver was het kantelpunt. - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

De Velsenaren kregen de eerste grote kans via Mohammed Tahiri, die van grote afstand doelman Eric Oelschlägel tot een knappe redding dwong. Het bleek een voorbode. Tahiri zorgde even later op aangeven van Youssef El Kachati alsnog voor de verdiende 1-0. De Witte Leeuwen waren los, want Thomas Oude Kotte kopte raak uit een corner en zorgde voor 2-0. 

Het leek een simpele avond te gaan worden voor Telstar. Leek, aangezien Jay Kruiver op slag van rust een rode kaart kreeg. Hij vloerde de doorgebroken Vicente Besuijen en moest inrukken. Ondanks het ondertal kreeg Jayden Turfkruier nog voor de rust een grote kans. Ditmaal keek Oelschlägel hem echter naast en haalde de Duitser opgelucht adem. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Telstar hield nog stand in de eerste helft, maar dat veranderde snel in de tweede. Uitgerekend Besuijen, die zorgde voor de rode kaart van Kruiver, maakte de aansluitingstreffer. Ben Scholte kopte de bal terug vanaf de achterlijn en Besuijen knalde raak: 2-1. Scholte kreeg even later de gelijkmaker in de schoot geworpen.

Ronald Koeman Jr, die terugkeerde van ziekte, gooide de bal in de voeten van Scholte en de aanvaller tikte simpel binnen (2-2). Het ging vervolgens van kwaad tot erger. Maikel Kieftenbeld kopte namelijk ook nog de 3-2 achter de doelman en maakte de avond voor Telstar nog zuurder. Invaller Zakaria Eddahchouri verraste bijna Oelschlägel, maar de Duitser zag het schot in het zijnet eindigen. De uitslag bleef daardoor hetzelfde. 

De Velsenaren zijn volgende week vrijdag vrij, maar kunnen op Koningsdag niet aan de oranjebitter. Zij spelen op de zondag 28 april tegen FC Eindhoven in Eindhoven. De aftrap is 12.15 uur. Dat duel kun je live volgen in ons liveblog. 

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier (Guinari/90); Van de Loo (Bakker/63), Plat, Tahiri (Eddahchouri/63); El Kachati (Gravenberch/78), Seedorf (Kaandorp/63)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52