Ga naar Content

Doelpuntenmaker Oude Kotte beduusd na knotsgekke wedstrijd: "Heel onwerkelijk"

De wedstrijd tussen Telstar en FC Emmen was er een waarin van alles gebeurde: doelpunten, zware weersomstandigheden, een rode kaart én een blunder. Telstar-doelman Ronald Koeman jr. was na afloop van de 2-3 nederlaag de gebeten hond, maar doelpuntenmaker Thomas Oude Kotte nam het op voor zijn teamgenoot. "We dachten dat het een vrije trap was."

Thomas Oude Kotte: "Discutabel, maar je moet er mee omgaan" - NH Sport/Frank van der Meijden

Bij een voorsprong van 2-1 voor Telstar dacht Koeman Jr. een vrije trap te mogen nemen. De doelman, die na afloop niet voor de camera wilde verschijnen, rolde de bal voor zich uit en zag tot zijn eigen afgrijzen de bal in het lege doel geschoten worden door Ben Scholte. 

Achteruit lopen

Oude Kotte: "Het is heel onwerkelijk. Ik moet het nog terugzien of het een vrije trap was. Koeman zei zelf dat als hij hem oppakt, de scheidsrechter al had moeten fluiten voor een indirecte vrije trap", aldus Oude Kotte over het voorval. "Het staat dan alsnog, maar 2-2 en heb je nog een punt. Daarna lopen we achteruit, daar moeten we van leren."

"Er waren duidelijk twee keerpunten dit duel: de rode kaart van Kruiver, maar ook de onduidelijkheid bij Koeman"

Telstar-trainer Ulrich Landvreugd

Ook Telstar-trainer Ulrich Landvreugd moest nog even bijkomen van de bijzondere wedstrijd. "Er waren duidelijk twee keerpunten dit duel. De rode kaart van Kruiver, maar ook de onduidelijkheid bij Koeman. Daar was veel verwarring. De tegenstander maakte er goed gebruik van. Dat was een behoorlijke domper."

Bekijk hieronder de reactie van Telstar-trainer Ulrich Landvreugd.

Ulrich Landvreugd zag zijn ploeg de overwinning uit handen geven - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play