Ga naar Content

'Kind van de club' Anthony Correia komende twee seizoenen trainer van Telstar

Anthony Correia volgt Uli Landvreugd op als trainer van Telstar. Dat heeft de eerstedivisionist vandaag bekend gemaakt. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. De 41-jarige Velserbroeker is al enkele jaren assistent-trainer bij Telstar. "Dat dit aankomend seizoen gaat gebeuren is voor mij persoonlijk iets heel moois."

Anthony Correia - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Het lijkt mij leuk om mijn steentje bij te dragen om Telstar naar een hoger plan te tillen", laat Anthony Correia weten aan NH Sport. "Voor nu moeten we het seizoen goed eindigen en dan hebben we straks de zomerstop om een en ander te organiseren om sterk aan het nieuwe voetbaljaar te beginnen."

Correia heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit hoofdtrainer te willen worden bij de Witte Leeuwen. Hij speelde er zijn hele loopbaan als betaald voetballer. "Anthony is een kind van de club", aldus algemeen directeur Leon Annokkée.

"Anthony kent als geen ander de mogelijkheden en onmogelijkheden van Telstar"

Telstar-technisch manager Peter Hofstede

Technisch manager Peter Hofstede noemt dat een groot voordeel. "Met Anthony hebben we het hoofdtrainerschap ingevuld met iemand met een groot verleden binnen onze club die tevens de mogelijkheden en onmogelijkheden van Telstar als geen ander kent." 

Tekst gaat verder onder post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Correia haalde vorig jaar het hoogste trainersdiploma. In een eerste reactie zegt hij: "Ik ben hier begonnen als jeugdspeler toen ik veertien jaar oud was. Daarna heb ik vijftien seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Na mijn actieve carrière als speler ben ik ook bij Telstar het trainersvak ingerold en dat dit nu resulteert in het hoofdtrainerschap van mijn Telstar voelt als het mooi afmaken van dit verhaal."

Tamerus en Roubos

De nieuwe hoofdtrainer heeft een verbintenis voor twee jaar getekend. Gertjan Tamerus en Rory Roubos worden zijn assistenten. Tamerus was al eerder werkzaam als assistent in Velsen-Zuid en blijft ook hoofdtrainer van tweede divisionist Koninklijke HFC. Correia: "Met Gertjan heb ik al eerder gewerkt en dat was een prettige ervaring." Roubos gaat tegelijkertijd aan de slag als hoofd jeugdopleidingen. 

Correia stopt als hoofdtrainer van de zaterdagamateurs van Katwijk. Het is nog niet bekend wat Uli Landvreugd gaat doen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52