Ga naar Content

Jong Ajax doet zichzelf tekort met punt tegen Roda JC: "Kansen laten liggen"

Jong Ajax heeft vanavond zijn stempel gedrukt op de promotiestrijd in de eerste divisie. De talenten uit Amsterdam hielden Roda JC op een gelijkspel (1-1) en hadden zelfs de nodige kansen op de overwinning. "Er had meer ingezeten."  

Olaf Gorter: "1-1 tegen de nummer twee is een hele grote prestatie" - NH Sport/Frank van der Meijden

"1-1 tegen de nummer twee is natuurlijk een hele grote prestatie", vertelt verdediger Olaf Gorter na afloop van het duel. "We hebben best wel wat kansen laten liggen en zelf weinig weggegeven. In de omschakeling hadden we aan het einde nog wel meer kunnen afmaken."

"We gaven eigenlijk een cadeautje weg" 

Jong Ajax-speler Olaf Gorter

De verdediging van Jong Ajax met Gorter centraal achterin, gaf zeer weinig weg tegen de Limburgers. Helaas was Gorter wel betrokken bij het enige tegendoelpunt. "Ik gleed uit en ik gaf de bal te zacht terug op doelman Charlie Setford. Hij kreeg de bal niet meer weg. We gaven eigenlijk een cadeautje weg", aldus Gorter over de knullige 0-1. 

Te kort gedaan

Jong Ajax-trainer Dave Vos had gehoopt dat zijn ploeg in de tweede helft nog aan het langste eind zou trekken. Vos: "Aan de voorkant was dit een hele mooie wedstrijd. Tegen de koplopers hebben wij ons dit jaar goed gepresenteerd. Ik was daar dus ook niet bang voor. Als je kijkt naar het spelbeeld en de kansenverhouding, dan denk ik dat we onszelf misschien wel te kort hebben gedaan."

Dave Vos: "Setford zal nog wel een paar keer vannacht wakker worden" - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52