Ga naar Content

Jong Ajax blijft steken op gelijkspel

Jong Ajax heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Roda JC. Het werd 1-1 door doelpunten van Vaclav Sejk en Silvano Vos. De Amsterdammers zagen Anton Gaaei ook geblesseerd uitvallen. 

Silvano Vos (midden) zorgde voor de gelijkmaker. Anton Gaaei (rechts) zou later met een blessure uitvallen - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

Olaf Gorter begon in de basis van Jong Ajax, maar ging gruwelijk in de fout binnen tien minuten. Hij gleed weg, speelde Charlie Setford aan en de doelman leverde de bal in bij Vaclac Sejk. De spits van Roda JC kon vervolgens simpel scoren: 0-1. De Limburgers konden niet heel lang genieten van de voorsprong. Silvano Vos kegelde de bal snoeihard achter Calvin Raatsie: 1-1.

Anton Gaaei stond in de basis, maar moest vroeg afhaken met een blessure. Jong Ajax had hierna veel geluk, dat Arjen van der Heide de bal in de handen van Setford schoot. Aan de andere kant ging een schot van Kian Fitz-Jim voorlangs, waardoor Roda opgelucht kon ademhalen. De Limburgers hielden met een schuin oog de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen in de gaten wegens promotie naar de eredivisie. 

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Snel na de rust leek Roda weer op voorsprong te komen. Een vrije trap van Walid Ould-Chikh werd gekeerd door Setford, maar hij leek de bal over de lijn te lopen. De arbitrage ging hier echter niet in mee. Jong Ajax kon hier alleen een afstandsschot van Tristan Gooijer tegenover stellen. Zijn schot werd naast het doel getikt door Raatsie.

De score veranderde in het restant niet meer, waardoor Roda niet profiteerde van het gelijkspel tussen Willem II en FC Groningen (1-1). Jong Ajax vinden we terug op plek veertien met veertig punten. FC Eindhoven kan die notering wel overnemen. Zij spelen zondagmiddag tegen Telstar. Jong Ajax reist volgende week vrijdag af naar Venlo voor de confrontatie tegen VVV. 

Opstelling Jong Ajax: Setford; Gaaei (Henry/22), Gorter (Bouwman/83), Gooijer, Martha; Vos, Fitz-Jim, Chahid (Chourak/46); Banel, Rijkhoff, Boerhout (Speksnijder/60)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52