Ga naar Content

Na jaren weer wat reuring aan de 'Waardse kust': nieuw festival op strand van Luna

Is het nieuwe Luna Beach Festival het keerpunt voor het verwaarloosde strand van Heerhugowaard? Na 12 jaar doodse stilte wordt de buitenplaats van FG Live, voorheen Waerdse Tempel, op zaterdag 27 juli omgetoverd tot festivalterrein. Van Broederliefde tot Chucky: "Op het strand komen straks 5.000 feestgangers samen om te dansen en te feesten", aldus Dennis Luken van de organisatie.

Foto: Foto: via organisatie FG Live

Het nieuwe urban dance festival is volgens medeorganisator Dennis Luken iets unieks in Heerhugowaard. "Je hebt Mixtream Festival, dat heel alternatief is en het Nederlandstalige festival Zomertoer, maar nog niks zoals dit."

Artiesten als Quintino, Brennan Heart, Chucky en DJ Jean staan die dag op het programma. Maar ook bekende namen als Yung Felix en de broers Adje, Hef en Crooks van Boyz in De Hood komen naar Heerhugowaard. "Deze artiesten zie je eigenlijk nooit in de regio", reageert hij tegen mediapartner Streekstad Centraal.

Oud in nieuw jasje

Aan eerdere edities van het Luna Beach Festival kwam een einde toen de Waerdse Tempel begin 2012 voorgoed de deuren sloot. Jarenlang stond het poppodium leeg. Van verschillende plannen, zoals een wellnesscentrum en zelfs een crematorium, kwam nooit iets terecht.

Tot het in 2020 werd aangekocht door FG-Groep. Een groep ondernemers die zich bezighoudt met uiteenlopende zaken, zoals keukendesign, vastgoed in het Caribisch gebied en dus ook een evenementencentrum. Na de aankoop bleef het lang onduidelijk wat er met het pand zou gebeuren.

"Donderdagavond zijn we hopelijk uitverkocht"

Dennis Luken, medeorganisator Luna Beach Festival

Het pand en terrein verloederde, en dat was moeilijk te verteren voor iedereen met goede herinneringen aan de feestjes van vroeger. Na een flinke renovatie is het vernieuwde evenementencentrum FG Live sinds vorig jaar oktober officieel weer geopend voor publiek.

Start kaartverkoop

De eerste kaartverkoop voor het Luna Beach Festival gaat aanstaande donderdag om 19:00 uur van start. "Vlak voor Koningsdag." Daar is over nagedacht. "Dan hebben mensen nog net niet al hun geld uitgegeven. Als ze er dan heen willen, moeten ze dit weekend maar iets minder biertjes kopen", lacht Luken. "Donderdagavond zijn we hopelijk uitverkocht. Je weet het nooit."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.