Ga naar Content
Alkmaar

'Waerdse Tempel' wordt inspiratiehuis met restaurant en kookdemonstraties

5 augustus 2020, 07.00 uur · Aangepast 10 augustus 2020, 16.08 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/ Carina Gutker

HEERHUGOWAARD - Het leegstaande pand van Palm Beach, annex Waerdse Tempel, krijgt een nieuwe invulling. Een sanitair- en keukenoutlet gaat er een inspiratiehuis van maken met onder meer kookcursussen en -demonstraties. En zo krijgt het kolossale gebouw aan het Strand van Luna, dat in 2006 opende als poptempel, weer een nieuw leven.

Wie er er nu doorheen loopt kan nauwelijks geloven dat het pand nog gebruikt zal worden. Vrijwel alles van glas is kapot of beschadigd en er is geen buitendeur zonder braaksporen. Toch wordt er opgeruimd, meldt mediapartner Heerhugowaard Centraal.

Want het voormalige pand van de Waerdse Tempel en Palm Beach wordt een inspiratiehuis van Sanisale. Daarbij hoort ook een restaurant met een groot terras, waar inmiddels al een uitbater interesse in heeft getoond, en het blijft mogelijk om het pand te huren voor feesten en evenementen.

"In samenspraak met de gemeente Heerhugowaard zullen wij een doel en bestemming geven aan de Waerdse Tempel, om het toch wel ernstig in verval geraakte pand nieuw leven in te blazen", stelt een trotse Pieter Sopar van Sanisale.

Sanisale exploiteert vanuit Heerhugowaard onder andere vier sanitair- en keukenformules (Sanisale, Keukensale, Sanistunter en Keukenstunter) en heeft achtenvijftig winkels in Nederland, Duitsland en op de Nederlandse Antillen. Het nieuwe onderkomen wordt, naast hoofdkantoor en winkel, ook gebruikt als verzamelplek voor projecten zoals televisieprogramma’s, voor startups waarin het bedrijf investeert en voor samenwerkingsverbanden.

Sopar: "Wij leveren met onze invulling een bijdrage aan het in stand houden van het prachtige pand en het strand van Luna als gebied om te recreëren. We kijken er naar uit om hier een nieuwe inspirerende omgeving voor ondernemerschap te creëren."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]