Ga naar Content

In zak en as na niet-geleverde keuken: "We zijn allemaal voor de gek gehouden"

Noemi Jones kocht anderhalf jaar geleden voor 20.000 euro een keuken bij een zaak aan de Middenweg in Heerhugowaard. De keuken werd slechts deels geleverd én verkeerd gemonteerd. Tot nu toe hebben 16 andere gedupeerden zich gemeld met soortgelijke klachten. "Met smoes op smoes zijn we allemaal voor de gek gehouden."

Noemi's keuken is twee jaar na de aankoop nog niet klaar - Foto: NH Media

Het is al weken donker in de keukenzaak aan de Middenweg. De deur zit op slot en de showroom staat half leeg. Telefoontjes en e-mails worden niet beantwoord. Noemi Jones uit Heerhugowaard probeert de eigenaar ook al weken te bereiken, maar hij lijkt wel van de aardbodem verdwenen. 

Niet alleen wacht ze al bijna twee jaar op een vaatwasser, met het geleverde materiaal blijkt ook van alles mis. "Verschillende apparaten zijn veel te laat of helemaal niet geleverd. Het aanrechtblad is verkeerd gemonteerd, frontjes van de keukenkastjes zetten al na een paar maanden uit en ga zo maar door. Het is eigenlijk te veel om op te noemen."

Om de keuken te herstellen, maakt Noemi steeds nieuwe afspraken met de eigenaar van de zaak, blijkt uit hun mailwisseling. Alleen komt hij die keer op keer niet na. Al deze klachten klinken Paula uit Heerhugowaard bekend in de oren. 

Spijt

Samen met haar man kocht Paula ook een dure keuken bij de keukenboer. Ze heeft spijt dat ze ooit met hem in zee is gegaan. "We herkennen alles. Het duurt enorm lang met de leveringen, we wachten bijvoorbeeld nu al een jaar op een vaatwasser. Ook is de keuken niet afgewerkt. Deurtjes hangen niet recht, lades lopen niet lekker en er zijn gaten in het hout geboord, die niet zijn weggewerkt."

Tekst gaat door onder de foto.

Afbeelding ter illustratie - Foto: Adobe stock

De eigenaar belooft het op te lossen, maar nadat de zoveelste afspraak wordt afgezegd en ze hem ook niet meer kan bereiken, besluit Paula haar verhaal te delen op Facebook. Daarmee laat ze naar eigen zeggen een bom ontploffen: in korte tijd melden zestien andere gedupeerden zich bij haar, waaronder Noemi.

Belofte na belofte

Tot haar verbazing krijgt Paula enkele dagen daarna weer een bericht van de eigenaar. "Opnieuw met de belofte dat hij het aan het regelen is." Krijgt ze deze week dan toch eindelijk haar vaatwasser? "Ik vind het moeilijk er nog in te geloven. Hij heeft zo veel mensen aan het lijntje gehouden. We zijn klaar met zijn spelletjes en eisen gerechtigheid."

"Hij lijkt steeds het ene met het andere gat te vullen"

Anonieme leverancier

Een van zijn leveranciers, die graag anoniem wenst te blijven, bevestigt dat de eigenaar betaalachterstanden heeft en dat hij daarom ook geen zaken meer met hem doet. "De betalingen schorten steeds verder op, dus een faillissement lijkt aanstaande", verklaart hij. "Gedupeerden hebben enorme bedragen overgemaakt, die uiteindelijk niet naar de leverancier en de monteur zijn gegaan."

Schrijnend

En dat levert schrijnende situaties op, weet ook de leverancier. "Ik heb met een aantal gedupeerden gesproken. Mensen die hun oude keuken er al uit hebben gemonteerd, maar geen nieuwe hebben gekregen. Sommigen zijn flink op leeftijd, ernstig ziek of hebben een pasgeboren baby."

Volgens de leverancier rommelt het al heel lang in de Heerhugowaardse keukenzaak. "Dit speelt nu zo'n twee jaar. Hij lijkt steeds het ene met het andere gat te vullen. Ik vrees dat veel mensen hun geld kwijt zijn."

Voor de rechter

De eigenaar blijkt niet alleen bij klanten, monteurs en leveranciers betaalachterstanden te hebben. Ook bij de pandeigenaar van de keukenzaak, laat zijn zakenwaarnemer desgevraagd weten. "We gaan de huurovereenkomst beëindigen, maar meneer heeft daar nog niet op gereageerd."

Noemi is er na alle ellende klaar mee. Ze daagt de eigenaar voor de rechter. De zaak dient op 8 mei in de rechtbank van Alkmaar. "Hij heeft meerdere kansen gehad om het te herstellen. Ik vertrouw niet meer in zijn kwaliteit en professionaliteit. De koek is op."

Met de eigenaar is herhaaldelijk geprobeerd contact te krijgen, maar hij is onbereikbaar.

Ben jij ook een gedupeerde in dit verhaal? Of weet je meer van deze zaak en wil je dat (anoniem) delen? Mail dan naar: [email protected]

Lees ook