Ga naar Content

Uitslaande brand verwoest huis in Andijk

Een brand heeft een huis aan de Hoekweg in Andijk verwoest. Volgens de veiligheidsregio is de woning onbewoonbaar. Er vielen geen gewonden, er was op het moment van de brand niemand aanwezig.

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De melding van de brand kwam even voor 16.00 uur binnen bij de brandweer en rond 19.30 uur was hij onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is het getroffen huis een twee-onder-een-kapwoning. Een laag van riet onder de dakpannen zorgde ervoor dat het bestrijden van de brand moeilijk was.

Onder andere met hoogwerker en drie tankwagens werd geprobeerd om het vuur onder controle te krijgen. De dakpannen werden van het dak verwijderd om beter bij het vuur te kunnen.

Veel schade

Dat heeft voor veel schade gezorgd, vertelt de woordvoerder. "De schade is aanzienlijk. Op dit moment is de woning onbewoonbaar door de brandschade en waterschade van het blussen. Ook moesten er dakpannen verwijderd worden om bij de brandhaardjes te komen."

De brand werd gemeld door een buurman. Volgens de woordvoerder waren er geen aanwijzingen dat er mensen in het huis aanwezig waren. De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.