Ga naar Content

"Hoorn, laat je horen!", zanger Claude (20) sluit clubtour af in 'zijn' Manifesto

"Goedenavond Hoorn! Dit voelt zo leuk!", zijn de magische woorden van popsensatie Claude uit Enkhuizen. Hij sluit zijn allereerste clubtour af in Manifesto. "Dit is een thuiswedstrijd, en ik ben zo blij om hier te mogen staan." De 20-jarige zanger is onder andere bekend van zijn hits 'Ladada (Mon Dernier Mot)', 'Vas-y (Ga Maar)' samen met Suzan & Freek en 'Écoutez-Moi'.  

Claude in Manifesto - Foto: Seth Koeman

Als Claude opent met zijn nummer 'Layla', gaat het publiek uit zijn dak. Fans Ameze van Boxtel en Denise van Elst staan helemaal vooraan. Zij volgen hem al sinds zijn doorbraak. "We zijn naar twee shows van zijn clubtour geweest, en daarnaast naar heel veel festivals waar hij staat." De meiden reizen stad en land af om Claude te zien. Denise: "Het was zo gaaf dat hij nu een hele show in zijn eentje deed."

Dat Claude zo vrolijk is, vinden Denise en Ameze het leukst aan hem. "Hij zoekt altijd de interactie op met het publiek, we praten ook weleens met hem voor of na de show. Wij staan niet stil tijdens zijn concert en daardoor vallen we ook op bij hem. Wij zijn de harde kern." De band met Claude voelt voor de meiden bijna als vriendschap.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Denise (links) en Ameze (rechts) staan vooraan bij Claude in Manifesto - Foto: Seth Koeman

Naast zijn vier bekende nummers en wat nieuwe nummers, zingt Claude veel Franstalige en Nederlandstalige liedjes tijdens de show. "Ik ga jullie meenemen in mijn inspiratie." Ook zingt hij een paar nummers met zijn zus Sathy. Zij maakt zelf ook muziek. Sathy: "Ik heb dit de hele clubtour gedaan en ik vond het geweldig om te doen. Alleen Utrecht kon ik niet doen, want toen had ik zelf een show. Claude vroeg mij en ik vond het gelijk leuk om mee te doen."

Geweldig om in Hoorn te eindigen

Claude meldt aan WEEFF/NH dat hij het geweldig vindt om in Hoorn te eindigen. "Het was echt supervet! Het was wel veruit de kleinste zaal van alle shows, ik denk ook niet dat we hier nog terugkomen, maar misschien de volgende keer weer." Ook het publiek vond Claude fantastisch. "Ik wilde daarom gewoon heel graag iets in mijn eigen regio doen, maar we hebben bijna niks in de buurt. Daarom viel de keuze op Manifesto."

Als afsluiter zingt Claude het lied waarmee hij doorbrak: 'Ladada'. "Hoorn laat je horen!", klinkt door de zaal. Voor de laatste keer deze avond gaat iedereen uit zijn dak. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]