Ga naar Content

Na 58 jaar maakt Evert-Jan zijn laatste kunstwerk voor de Bloemendagen

Tijdens de Bloemendagen kijk je elk jaar je ogen uit in de voortuin van Evert-Jan Muntjewerf uit Breezand. De meest bijzondere creaties, gemaakt van hyacinten, zet hij met zijn team in elkaar. Maar na 58 jaar is het voor Muntjewerf genoeg. Dit jaar kunnen bezoekers voor het laatst een creatie in zijn voortuin komen bekijken. 

Evert-Jan bij zijn laatste werkstuk van hyacinten - Foto: NH Media / Kelly Blok

Het was weer hard werken, maar in de voortuin van Evert-Jan Muntjewerf (79) staat weer een bijzonder werkstuk gepresenteerd voor de Bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand. Al 58 jaar is het een traditie dat Muntjewerf met zijn team een bijzondere creatie maakt van hyacinten, maar aan al het moois komt een eind. Dit was toch echt de allerlaatste keer. "Ja, de leeftijd begint te spreken hè", vertelt Evert-Jan in zijn voortuin. 

Maar voor deze allerlaatste keer pakt Evert-Jan nog flink uit. Hij heeft met zijn team een werkstuk gemaakt dat is geïnspireerd op het 100-jarige bestaan van Disney. Goofy, Mickey en Minnie Mouse en Pluto de hond staan allemaal in de tuin van Muntjewerf. 

In onderstaande video vertelt Evert-Jan Muntjewerf over 58 jaar Bloemendagen

Na 58 jaar stopt Evert-Jan Muntjewerf met deelnemen aan de Bloemendagen - NH Nieuws

Van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 april 2024 staan Anna Paulowna en Breezand weer volop in bloei. De vakjury beoordeelt de kunstwerken en deelt in verschillende categorieën prijzen uit.

Daarnaast wordt de NH Publieksprijs ook weer uitgereikt, met dit jaar een bijzondere extra prijs. Eén persoon uit het winnende team mag namelijk een parachutesprong maken boven de bollenvelden van de Kop van Noord-Holland, met dank aan Paracentrum Texel.

Toeschouwers kunnen vanaf zaterdagochtend tot maandagmorgen 12.00 uur stemmen op hun favoriet via www.bloemendagen.nl/nh-nieuws-publieksprijs. 

Lees ook