Ga naar Content

Mozaïek van Nick & Simon grote favoriet bij publiek Bloemendagen: "Zó ontzettend mooi"

Prikgroep de Toppers heeft met hun mozaïek '17 jaar Nick & Simon' dit jaar de NH Publieksprijs gewonnen. Van zaterdagochtend 9 uur tot vanmiddag 12 uur kreeg het publiek de tijd om te stemmen op hun favoriete werk, en het mozaïek van Nick & Simon kwam als grote winnaar uit de bus. Vanmiddag werd een deel van de prikploeg verrast. 

Melissa, Kas en Kris bij hun mozaïek van Nick en Simon - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Op een winderige maandagmiddag stonden Melissa, Kas en Kris nietsvermoedend bij hun mozaïek van Nick & Simon. Ze waren hier met een smoes naartoe gelokt en hadden opeens de voorzitter van de Bloemendagen, Alexander op de Weegh, voor zich staan. Aan hem de eer om het drietal te laten weten dat hun mozaïek de NH Publieksprijs heeft gewonnen. 

En dat betekent dat de bezoekers van de Bloemendagen afgelopen weekend het meest hebben gestemd op het mozaïek van Nick en Simon. De prijs: een grote taart én een bord met 'Publieksprijs', dat voor de komende dagen een mooi plekje heeft gekregen naast het mozaïek . "Toch nog een prijs, daar doen we het wel een beetje voor", vertelt Melissa, die onderdeel is van de prikploeg. 

Het mozaïek '17 jaar Nick & Simon' heeft van de vakjury afgelopen weekend namelijk 93,3 punten gekregen en viel daardoor niet in de prijzen. Maar toch nog een prijs voor deze prikploeg, dankzij het publiek. Het mozaïek kreeg 146 van de in totaal 532 publieksstemmen. Op de tweede plaats eindigde het kunstwerk van Vader Abraham met 89 stemmen. 

In onderstaande video is te zien hoe de prikploeg werd verrast met de NH Publieksprijs (tekst gaat door onder de video). 

Uitreiking NH Publieksprijs - NH Nieuws

Het kunstwerk is afgelopen dagen al door honderden bezoekers bekeken, maar het was ook niet onopgemerkt gebleven bij de familie van Nick. Zijn vrouw Kirsten kwam afgelopen weekend samen met haar dochter even kijken bij het mozaïek. "Zó ontzettend mooi", schreef ze op Instagram. 

De prikkers vonden het erg bijzonder dat Kirsten met eigen ogen even naar het kunstwerk kwam kijken. "Dat is natuurlijk super leuk en betekent dat Nick en Simon het ook hebben gezien. Dat geeft natuurlijk ook een beetje beloning op het werk", vertelt Melissa. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vakjury

Naast de NH Publieksprijs zijn er afgelopen zaterdag ook al andere winnaars gekozen door de vakjury. Daar was het mozaïek van Prikploeg Lieve's Hoeve de grote winnaar. Zij maakten een een mozaïek van Van Kooten en De Bie. De kunstwerken op de Bloemendagen zijn nog tot en met woensdag te bewonderen.  

Mozaïek Van Kooten en De Bie - Foto: Organisatie Bloemendagen

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]