Ga naar Content

Anna Paulowna in bloei door Bloemendagen, Irene Schouten en Nick & Simon in spotlight

Het waren een aantal zware dagen voor de deelnemers, maar alle kunstwerken van de Bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand zijn sinds vanochtend te bewonderen. En dat trekt al gauw veel bezoekers die te voet, op de fiets of met de auto een rondje maken langs de van hyacinten gemaakte creaties. 

Het mozaïek van de prikploeg van Ton op 't Ende - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

"Het is de eerste die ik zie vandaag en het is gelijk de mooiste", zegt een man uit Anna Paulowna die op zijn racefiets een rondje langs alle creaties rijdt. Hij staat bij een metersgroot mozaïek van schaatsster Irene Schouten. 

Tijdens de Bloemendagen is het groot feest in Anna Paulowna en Breezand, maar het trekt ook veel toeristen uit binnen- en buitenland. Iedereen wil maar wat graag een kiekje maken van de creaties.

Deze 68e editie werd zaterdagochtend spectaculair geopend door goochelaar Steven Kazàn en daarna waren er nog verschillende optredens. 

NH Nieuws was aanwezig bij de eerste dag van de Bloemendagen. Bekijk hieronder de video. 

De 68e editie van de Bloemendagen - NH Nieuws

De kunstwerken van de Bloemendagen zijn nog tot en met woensdag te bekijken. Bezoekers kunnen weer stemmen voor de NH Nieuws Publieksprijs. Na een rondje langs alle kunstwerken te zijn geweest, kunt u uw stem uitbrengen via https://www.bloemendagen.nl/nh-nieuws-publieksprijs/.

U heeft daarvoor tót maandagmorgen 9.00 uur de tijd. Die middag wordt bekend gemaakt wie er met de publieksprijs vandoor gaat. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]