Start van hoofdcontent

Anna Paulowna

nl

Kar volgeladen met hyacinten: Startsein voor opbouw Bloemendagen in Anna Paulowna

18 april 2023, 18.07 uur · Aangepast 19 april 2023, 11.17 uur · Door Kelly Blok

Vanaf komende zaterdag zijn Anna Paulowna en Breezand weer versierd met de mooiste kunstwerken van hyacinten, tijdens de jaarlijkse Bloemendagen. Vandaag klonk het officiële startschot, want de deelnemende teams konden hun bloemen komen ophalen. Voor deelnemer Ton op 't Ende alweer de zestiende keer, maar nog altijd even leuk.

Foto: Ton tilt de laatste krat met hyacinten in de aanhangwagen - NH Nieuws / Kelly Blok

Op een koude dinsdagochtend verzamelen tientallen auto's zich voor de ingang van een schuur in Anna Paulowna die vol staat met hyacinten. De een heeft een grote aanhangwagen nodig voor alle bloemen die gebruikt gaan worden voor het kunstwerk, en de ander redt het in een kleine auto. Maar een ding is zeker: de komende dagen zal er weinig geslapen worden en heel veel gewerkt.

Op zaterdagochtend negen uur moeten de deelnemers namelijk hun creatie in de tuin hebben staan, want dan komt de jury langs. Ton op 't Ende uit Anna Paulowna weet er alles van. Hij maakt alweer voor de zestiende keer met familie en vrienden een mozaïek van hyacinten. "Met elkaar hebben we een hele gezellige en leuke week", vertelt hij dan ook.

NH Nieuws liep een ochtend mee met Ton en zijn team en dat is te zien in onderstaande video:

De bloemen zijn binnen, dus Ton en zijn team kunnen beginnen met het mozaïek - NH Nieuws

Van zaterdag 22 tot en met woensdag 26 april 2023 staan Anna Paulowna en Breezand weer volop in bloei. De Bloemendagen worden op zaterdagochtend spectaculair geopend door goochelaar Steven Kazàn. Meer informatie over het programma is te vinden op www.bloemendagen.nl.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]