Ga naar Content

Jeugd zet traditie Bloemendagen voort: Juul, Puck en Liz werken keihard aan mozaïek

Voor Juul, Puck en Liz (alle drie 13) is het een drukke week. Sinds afgelopen dinsdag zijn ze na school elke dag druk bezig met hun mozaïek voor de Bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand. De traditie die ooit is begonnen bij hun ouders, wordt door de meiden al een aantal jaar met veel plezier overgenomen. 

Juul, Puck en Liz maken een mozaïek voor de Bloemendagen - NH Nieuws

Anna Paulowna en Breezand staan vanaf komende zaterdag in bloei door kunstwerken die inwoners zelf hebben gemaakt. Maar zo'n kunstwerk van hyacinten staat niet zomaar, daar zit uren werk in. En niet alleen volwassenen, maar ook kinderen doen met veel enthousiasme mee. Juul, Puck en Liz zijn sinds dinsdagmiddag druk in de weer. 

Ze moeten het de eerste dagen zonder hun zieke vriendin Eline doen, maar de meiden gaan vliegend van start. De taken zijn goed verdeeld en binnen no time zitten de eerste 'konten' van de hyacinten op het bord.

Familietraditie

De meiden, die vorig jaar nog werden gekroond tot kampioenen in de categorie Jeugd, kregen meedoen aan de Bloemendagen met de paplepel ingegoten. "Mijn ouders deden het al toen ik nog een heel klein baby'tje was. Want toen lag ik hier gewoon een beetje te liggen en gingen zij prikken", vertelt Juul. 

Tekst gaat door onder de foto

Juul, Puck en Liz werken aan hun mozaïek voor de Bloemendagen - Foto: NH Media / Kelly Blok

Met deze jarenlange ervaring proberen de meiden ook dit jaar weer in de prijzen te vallen. Hun mozaïek van dit jaar staat in het teken van een kunstwerk van de Engelse kunstenaar Banksy. Met veel precisie wordt er door de 'konten' van de hyacinten een naaldje geprikt, die vervolgens op het bord terechtkomt.

Het is elke dag na school even hard werken om het mozaïek af te krijgen, maar de meiden vinden het vooral gezellig met elkaar. "Ja tuurlijk, want het gaat ook om het plezier", vertelt Juul. 

Van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 april 2024 staan Anna Paulowna en Breezand weer volop in bloei. De vakjury beoordeelt de kunstwerken en deelt in verschillende categorieën prijzen uit.

Daarnaast wordt de NH Publieksprijs ook weer uitgereikt, met dit jaar een bijzondere extra prijs. Eén persoon uit het winnende team mag namelijk een parachutesprong maken boven de bollenvelden van de Kop van Noord-Holland, met dank aan Paracentrum Texel.

Toeschouwers kunnen vanaf zaterdagochtend tot maandagmorgen 12.00 uur stemmen op hun favoriet via www.bloemendagen.nl/nh-nieuws-publieksprijs. 

Lees ook