Ga naar Content

17-jarige aangehouden voor explosie bij woning in Nieuw-Vennep, link met andere explosies

Een 17-jarige jongen uit Spijkenisse is vandaag aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie aan de Marketentster in Nieuw-Vennep. De politie houdt er rekening mee dat deze explosie verband houdt met andere explosies in Nieuw-Vennep en Zwanenburg de afgelopen maanden en dat een conflict in de criminele sfeer hiervan de aanleiding zou zijn.

Door een explosie is de woning aan de Marketentster in Nieuw-Vennep vernield - Foto: Inter Visual Studio

De explosie bij de woning aan de Marketentster vond plaats op 10 april, rond 1.30 uur 's nachts. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de woning was groot. Door de explosie waren de voordeur, het portiek, het zijraam, de glazen pui en het dak vernield. 

'Onschuldige familieleden de dupe'

Haarlemmermeer wordt al langer geteisterd door explosies bij woonhuizen. Op 27 maart stelde de burgemeester in Zwanenburg een veiligheidsrisicogebied in. Dat betekent dat er in dat gebied camera's hangen en preventief gefouilleerd mag worden door de politie. 

"Dit conflict is gericht op één persoon binnen een familie, waarvan onschuldige familieleden en derden de dupe zijn geworden. Het doelwit waar het vermoedelijk om gaat zit momenteel in het buitenland vast", meldt de politie. 

Uit het onderzoek blijkt dat de slachtoffers niks te maken hebben met het conflict. "Zij hebben al jaren geen contact met de persoon om wie het lijkt te gaan. En weten ook niet hoe in contact met hem te komen”, aldus de onderzoeksleider. De politie doet verder onderzoek.

Lees ook

Eerder al verdachte situatie

Voorafgaand aan de explosie op 10 april vond ook al een verdachte situatie plaats in de Marketentster, meldden buurtbewoners aan NH. Dit werd bevestigd door de politie.

De recherche kwam toen bij de bewoners aan de deur en vroeg in verband met die verdachte situatie om camerabeelden.

Lees ook